Släppa fillöften

Adobe AIR 2 och senare

Ett fillöfte är ett urklippsformat för dra och släpp. Med ett sådant kan en användare dra ut en fil som fortfarande inte finns ur ett AIR-program. Med fillöften kan till exempel programmet tillåta en användare att dra en proxyikon till en mapp på skrivbordet. Proxyikonen representerar en fil eller vissa data som ska finnas på en URL. När användaren släpper ikonen hämtas data av körningen och filen skrivs till den plats där ikonen släpptes.

Du kan använda klassen URLFilePromise i ett AIR-program om du vill dra och släppa filer som finns på en URL. URLFilePromise-implementeringen tillhandahålls i aircore-biblioteket som en del av AIR 2 SDK. Använd antingen filen aircore.swc eller aircore.swf som hittas i SDK-katalogen frameworks/libs/air.

Alternativt kan du implementera en egen fillöfteslogik genom att använda IFilePromise-gränssnittet (som definieras i flash.desktop-paketet för körningen).

Fillöften påminner om fördröjd återgivning med en datahanterarfunktion i Urklipp. Använd fillöften i stället för fördröjd återgivning när du drar och släpper filer. Tekniken med fördröjd återgivning kan leda till ofrivilliga pauser i dra-gesten när data skapas eller hämtas. Använd fördröjd återgivning för åtgärderna kopiera och klistra in (fillöften stöds inte för dem).

Begränsningar när fillöften används

För fillöften gäller följande begränsningar jämfört med andra dataformat som du kan lägga i ett Urklipp för dra och släpp:

• Fillöften kan endast dras ut ur ett AIR-program. De kan inte släppas i ett AIR-program.

• Fillöften kan inte användas i alla operativsystem. Använd egenskapen Clipboard.supportsFilePromise för att kontrollera om det finns stöd för fillöften på värdsystemet. I system som saknar stöd för fillöften får du ange en alternativ mekanism för att hämta eller skapa fildata.

• Fillöften kan inte användas med Urklipp för kopiera och klistra in ( Clipboard.generalClipboard ).