Initialisera ett FileStream-objekt samt öppna och stänga filer

Adobe AIR 1.0 och senare

När du öppnar ett FileStream-objekt gör du det tillgängligt så att data kan läsas från och skrivas till en fil. Du öppnar ett FileStream-objekt genom att skicka ett File-objekt till metoden open() eller openAsync() för FileStream-objektet:

var myFile:File = File.documentsDirectory.resolvePath("AIR Test/test.txt");
var myFileStream:FileStream = new FileStream();
myFileStream.open(myFile, FileMode.READ);

Parametern fileMode (den andra parametern för metoderna open() och openAsync() ) anger läget som filen ska öppnas i: för läsning, skrivning, tillägg eller uppdatering. Mer information finns i föregående avsnitt, Öppningslägen för FileStream .

Om du använder metoden openAsync() för att öppna filen för asynkrona filåtgärder, ska du ställa in händelseavlyssnare till att hantera asynkrona händelser:

var myFile:File = File.documentsDirectory.resolvePath("AIR Test/test.txt");
var myFileStream:FileStream = new FileStream();
myFileStream.addEventListener(Event.COMPLETE, completeHandler);
myFileStream.addEventListener(ProgressEvent.PROGRESS, progressHandler);
myFileStream.addEventListener(IOErrorEvent.IO_Error, errorHandler);
myFileStream.openAsync(myFile, FileMode.READ);

function completeHandler(event:Event):void {
    // ...
}

function progressHandler(event:ProgressEvent):void {
    // ...
}

function errorHandler(event:IOErrorEvent):void {
    // ...
}

Filen öppnas för synkrona eller asynkrona åtgärder, beroende på om du använder metoden open() eller openAsync() . Mer information finns i Grunderna för AIR-filer .

Om du ställer in parametern fileMode FileMode.READ eller FileMode.UPDATE i metoden open för FileStream-objektet, läses data till en läsbuffert så snart du öppnar FileStream-objektet. Mer information finns i Läsbufferten och egenskapen bytesAvailable för ett FileStream-objekt .

Du kan anropa metoden close() för ett FileStream-objekt om du vill stänga den associerade filen, och göra den tillgänglig för andra program.