Grunderna för AIR-filer

Adobe AIR 1.0 och senare

Följande snabbstartartiklar på Adobe Developer Connection innehåller information med korta förklaringar och kodexempel på hur du arbetar med filsystemet i AIR:

I Adobe AIR finns klasser som du kan använda när du vill få tillgång till, skapa och hantera både filer och mappar. Dessa klasser, som finns i paketet flash.filesystem, används så här:

File-klasser

Beskrivning

File

Ett File-objekt som representerar en sökväg till en fil eller katalog. Du använder ett filobjekt när du vill skapa en pekare till en fil eller mapp, och börja arbeta med den filen eller mappen.

FileMode

Klassen FileMode definierar strängkonstanter som används i fileMode -parametern i metoderna open() och openAsync() i klassen FileStream. fileMode -parametern för de här metoderna avgör vilka funktioner som är tillgängliga för FileStream-objektet när filen väl öppnas, som omfattar att skriva, läsa, lägga till och uppdatera.

FileStream

FileStream-objekt används för att öppna filer som ska läsas och skrivas. När du har skapat ett File-objekt som pekar på en ny eller befintlig fil, skickar du den pekaren till FileStream-objektet så att du kan öppna den och skriva eller läsa data.

En del metoder i klassen File har både synkrona och asynkrona versioner:

• File.copyTo() och File.copyToAsync()

• File.deleteDirectory() och File.deleteDirectoryAsync()

• File.deleteFile() och File.deleteFileAsync()

• File.getDirectoryListing() och File.getDirectoryListingAsync()

• File.moveTo() och File.moveToAsync()

• File.moveToTrash() och File.moveToTrashAsync()

FileStream-åtgärder fungerar dessutom synkront eller asynkront beroende på hur FileStream-objektet öppnar filen: genom att anropa metoden open() eller anropa metoden openAsync() .

Med de asynkrona versionerna kan du starta processer som körs i bakgrunden och skicka händelser när de är klara (eller när felhändelser uppstår). Annan kod kan köras medan dessa asynkrona bakgrundsprocesser utförs. När det gäller asynkrona versioner av åtgärderna måste du ställa in händelseavlyssnarfunktioner, med metoden addEventListener() för File- eller FileStream-objektet som anropar funktionen.

Med de synkrona versionerna kan du skriva enklare kod där du inte behöver ställa in händelseavlyssnare. Eftersom annan kod inte kan köras när en synkron metod körs, kan det hända att viktiga processer som återgivning och animering av visningsobjekt fördröjs.