Fjärrfelsökning med FDB via en nätverksanslutning

Om du vill felsöka ett program på en enhet med kommandoradsverktyget Flash Debugger (FDB) kör du först felsökaren på utvecklingsdatorn och startar sedan programmet på enheten. I följande procedur används AMXMLC-, FDB- och ADT-verktygen för att kompilera, paketera och felsöka ett program på enheten. Exemplet förutsätter att du använder en kombination av Flex och AIR SDK och att bin-katalogen ingår i systemvariabeln path. (Detta är bara för att förenkla kommandoexemplen.)

1. Öppna ett terminalfönster eller en kommandotolk och gå till den katalog som innehåller källkoden för programmet.

2. Kompilera programmet med amxmlc och aktivera felsökning:

amxmlc -debug DebugExample.as
  3. Paketera programmet med antingen apk-debug eller ipa-debug som mål:

Android
                                        adt -package -target apk-debug -connect -storetype pkcs12 -keystore ../../AndroidCert.p12 DebugExample.apk DebugExample-app.xml DebugExample.swf

iOS
                                        adt -package -target ipa-debug -connect -storetype pkcs12 -keystore ../../AppleDeveloperCert.p12 -provisioning-profile test.mobileprovision DebugExample.apk DebugExample-app.xml DebugExample.swf

Om du alltid använder samma värdnamn eller IP-adress för felsökning kan du ange det värdet efter flaggan -connect . Programmet kommer att försöka ansluta till den IP-adressen eller värden automatiskt. I annat fall måste du ange informationen på enheten varje gång du startar felsökningen.

4. Installera programmet.

På Android kan du använda ADT-kommandot -installApp :

adt -installApp -platform android -package DebugExample.apk

På iOS kan du installera programmet med ADT-kommandot -installApp eller via iTunes.

5. Öppna ett andra terminalfönster eller en andra kommandotolk och kör FDB:

fdb
  6. Skriv kommandot run i FDB-fönstret:

Adobe fdb (Flash Player Debugger) [build 14159]
                                        Copyright (c) 2004-2007 Adobe, Inc. All rights reserved.
                                        (fdb) run
                                        Waiting for Player to connect
  7. Starta programmet på enheten.

8. När programmet startas på enheten eller emulatorn öppnas dialogrutan för anslutning i Adobe AIR. (Om du angav värdnamnet eller IP-adressen med alternativet -connect när du paketerade programmet försöker det ansluta automatiskt med den adressen.) Ange korrekt adress och knacka på OK.

För att kunna ansluta till felsökaren i det här läget måste enheten kunna tolka adressen eller värdnamnet och ansluta till TCP-port 7935. Det krävs en nätverksanslutning.

9. När fjärrmiljön ansluter till felsökaren kan du ange brytpunkter med FDB-kommandot break och sedan starta körningen med kommandot continue :

(fdb) run
                                        Waiting for Player to connect
                                        Player connected; session starting.
                                        Set breakpoints and then type 'continue' to resume the session.
                                        [SWF] Users:juser:Documents:FlashProjects:DebugExample:DebugExample.swf - 32,235 bytes after decompression
                                        (fdb) break clickHandler
                                        Breakpoint 1 at 0x5993: file DebugExample.as, line 14
                                        (fdb) continue