Installera Adobe AIR

Användaren måste ha administratörsbehörighet för datorn för att kunna installera eller uppdatera miljön.

Installera miljön på en Windows-dator

1. Hämta installationsfilen för miljön från http://get.adobe.com/air .

2. Dubbelklicka på installationsfilen.

3. Slutför installationen genom att följa de anvisningar som visas i installationsfönstret.

Installera runtime-modulen på en Mac-dator

1. Hämta installationsfilen för miljön från http://get.adobe.com/air .

2. Dubbelklicka på installationsfilen.

3. Slutför installationen genom att följa de anvisningar som visas i installationsfönstret.

4. Om installationsprogrammet visar ett verifieringsfönster anger du ditt användarnamn och lösenord för Mac OS.

Installera runtime-modulen på en Linux-dator

Obs! För närvarande stöds inte AIR 2.7 och senare på Linux. AIR-program som installeras på Linux ska fortsättningsvis använda AIR 2.6 SDK.

Med det binära installationsprogrammet:

1. Leta reda på den binära installationsfilen på http://kb2.adobe.com/se/cps/853/cpsid_85304.html och hämta den.

2. Ange filbehörigheterna så att installationsprogrammet kan köras. Från kommandoraden kan du ange filbehörighet med:

chmod +x AdobeAIRInstaller.bin

I en del versioner av Linux kan du ange filbehörigheterna i dialogrutan Properties som du öppnar via en snabbmeny.

3. Kör installationsprogrammet från kommandoraden eller genom att dubbelklicka på installationsfilen för runtime-modulen.

4. Slutför installationen genom att följa de anvisningar som visas i installationsfönstret.

Adobe AIR installeras som ett internt paket. Med andra ord som RPM på en RPM-baserad distribution och som DEB på en Debian-distribution. AIR har i nuläget inte stöd för några andra paketformat.

Med paketinstallerare:

1. Leta reda på AIR-paketeringsfilen på http://kb2.adobe.com/se/cps/853/cpsid_85304.html . Beroende på vilket paketformat du har ska du hämta RPM- eller Debian-paketet.

2. Vid behov dubbelklickar du på AIR-paketfilen för att installera paketet.

Du kan också installera via kommandotolken:

1. På ett Debian-baserat system:

sudo dpkg -i <path to the package>/adobeair-2.0.0.xxxxx.deb
    2. På ett RPM-baserat system:

sudo rpm -i <path to the package>/adobeair-2.0.0-xxxxx.i386.rpm

Eller, om du uppdaterar en befintlig version (AIR 1.5.3 eller senare):

sudo rpm -U <path to the package>/adobeair-2.0.0-xxxxx.i386.rpm

Du måste ha administratörsbehörighet för datorn för att kunna installera AIR 2 och AIR-program.

Adobe AIR installeras på följande plats: /opt/Adobe AIR/Versions/1.0

AIR registrerar mime-typen "application/vnd.adobe.air-application-installer-package+zip", vilket innebär att AIR-filer får den här mime-typen och därför även registreras med AIR-miljön.

Installera miljön på en Android-enhet

Du kan installera den senaste versionen av AIR-miljön från Android Market.

Du kan installera utvecklingsversioner av AIR-miljön från en länk på en webbsida eller med hjälp av ADT-kommandot -installRuntime . Du kan bara installera en version av AIR-miljön i taget. Du kan inte ha både en officiell version och en utvecklingsversion installerade samtidigt.

Läs mer i ADT-kommandot installRuntime .

Installera miljön på en iOS-enhet

Den nödvändiga koden för AIR-miljön paketeras med alla program som skapas för iPhone-, iTouch- och iPad-enheter. Du behöver inte installera någon separat miljökomponent.