Accountoverzichtsrapporten weergeven en downloaden

Wanneer u klikt op het tabblad Beheer, wordt de pagina Accountoverzicht weergegeven. Op deze pagina hebt u via de koppeling Rapporten toegang tot verschillende rapporten waarin een overzicht wordt gegeven van accountgegevens. Een aantal van deze rapporten kan worden gedownload.

Trainingsrapporten weergeven

1. Meld u aan bij Connect Central.
  2. Klik op het tabblad Beheer.
  3. Selecteer Account en kies Rapporten.
  4. Klik op Trainingsrapporten weergeven.

Met dit rapport krijgt u een overzicht van informatie over studentenquota (het aantal studenten in verhouding tot het toegestane aantal).

Vergaderingsrapporten weergeven

1. Meld u aan bij Connect Central.
  2. Klik op het tabblad Beheer.
  3. Selecteer Account en kies Rapporten.
  4. Klik op Vergaderingsrapporten weergeven.

In dit rapport wordt het maximumaantal deelnemers per keer (het hoogste aantal gelijktijdige vergaderingsdeelnemers) voor de actuele maand vergeleken met de toegestane quota.

Dit rapport toont bovendien het aantal gebruikers dat op dat moment aan (actieve en opgenomen) vergaderingen deelneemt. Aan de hand van deze lijst kunt u toezicht houden op vergaderingen en klikken op de naam van een vergadering als u zich in de vergadering wilt mengen. Als u bijvoorbeeld ruimte wilt vrijmaken voor een andere vergadering, kunt u een actieve vergadering betreden en de gastheer een bericht sturen met het verzoek om een aantal deelnemers de vergadering te laten verlaten.

Gebeurtenisrapporten weergeven

1. Meld u aan bij Connect Central.
  2. Klik op het tabblad Beheer.
  3. Selecteer Account en kies Rapporten.
  4. Klik op Gebeurtenisrapporten weergeven.

Dit rapport geeft het aantal actieve (op dat moment plaatsvindende) gebeurtenissen voor de account weer, en een overzicht van de gebeurtenissen. Het rapport toont de naam, het aantal geregistreerde gebruikers, de startdatum en de voltooiingsdatum van elke gebeurtenis. Als u klikt op de naam van een bepaalde gebeurtenis, wordt de pagina Gebeurtenisgegevens voor deze gebeurtenis geopend, met meer informatie over de gebeurtenis. Bepaalde gebeurtenisrapporten, zoals de rapporten over aanwezigheid en afwezigheid, kunnen worden gedownload.

Downloadbare rapporten weergeven en downloaden

1. Meld u aan bij Connect Central.
  2. Klik op het tabblad Beheer.
  3. Selecteer Account en kies Rapporten.
  4. Klik op Downloadbare rapporten weergeven.
  5. Klik op Rapportfilters en bepaal hoe de gegevens voor het rapport moeten worden gefilterd.
  6. Klik op een van de knoppen Rapportgegevens downloaden.

U kunt vijf verschillende soorten rapporten downloaden als CSV-bestanden die u kunt exporteren naar externe systemen.

Opmerking: elk gedownload rapport dat u opslaat, krijgt standaard de naam “data.csv”. Geef het bestand een unieke, herkenbare naam wanneer u het wilt opslaan, bijvoorbeeld “interactiesMaart07.csv.”

Downloadbare rapportgegevens voor interacties

Dit rapport bevat een overzicht van gebruikerstoegang. Elke keer dat een gebruiker een vergadering of een seminar bijwoont, inhoud weergeeft, aan een cursus deelneemt of een studieprogramma opent, wordt een unieke transactie-id gegenereerd. Het interactierapport bevat de volgende gegevens:

Kolomnaam

Beschrijving

transaction-id

De unieke id voor deze transactie.

sco-id

De unieke id die wordt gebruikt door Learning Management System (LMS) ter identificatie van verschillende Shareable Content Objects (SCO).

type

Het type object dat is geopend, zoals inhoud, vergadering of gebeurtenis.

name

De naam van het object zoals deze wordt weergegeven in de inhoudslijst.

url

Het object dat de gebruiker heeft geopend.

principal-id

De unieke id voor de gebruiker.

login

De naam van de gebruiker die deze transactie heeft geopend.

user-name

De unieke gebruikersnaam.

score

De score van de gebruiker.

status

De status van een transactie: geslaagd, mislukt, voltooid of actief.

date-created

De datum waarop deze transactie plaatsvond.

date-closed

De datum waarop deze transactie werd beëindigd.

Het interactierapport bevat geen certificaatnummers en hoogst haalbare scores.

Downloadbare rapportgegevens voor gebruikers

Dit downloadbare rapport bevat een overzicht van gebruikers en hun profielkenmerken op basis van gegevens uit de volgende tabel:

Kolomnaam

Beschrijving

principal-id

De unieke id voor de gebruiker.

login

De unieke identificatie van de gebruiker.

name

De unieke gebruikersnaam.

email

Het e-mailadres van de gebruiker.

manager

De aanmelding van de manager van de gebruiker (manager is altijd ingesteld op NULL).

type

Gebruiker of gast (type is altijd ingesteld op Gebruiker).

Er worden gegevens gegenereerd in deze weergave wanneer een gebruiker een gebruiker maakt, bijwerkt of verwijdert.

Als u de optie Inclusief aangepaste velden selecteert, worden aangepaste gegevens uit gebruikersprofielen aan het rapport toegevoegd. Bij het aanpassen van gebruikersprofielen zijn er drie verplichte velden (voornaam, achternaam en e-mail) en u kunt maximaal acht aangepaste velden opnemen. Kies Beheer > Gebruikers en groepen > Gebruikersprofiel aanpassen als u gebruikersprofielen wilt aanpassen. Plaats de acht extra velden die u in het profiel wilt opnemen boven aan de lijst.

De onderstaande gegevens worden niet opgenomen in het gebruikersrapport:

• Wachtwoord, dat niet wordt opgeslagen als onopgemaakte tekst.

• Tijdzone en taal, die niet beschikbaar zijn in leesbare vorm (bijvoorbeeld PST is 323).

Opmerking: verwijderde gebruikers worden niet opgenomen in het gebruikersrapport. Verwijderde gebruikers blijven bestaan in het interactierapport.

Downloadbare rapportgegevens voor middelen

Er worden gegevens gegenereerd in een middelenrapport wanneer een gebruiker een vergadering, gebeurtenis, seminar, studieprogramma of cursus maakt, of inhoud uploadt. Het rapport bevat de volgende gegevens met betrekking tot systeemobjecten (zoals vergaderingen, inhoud en cursussen):

Kolomnaam

Beschrijving

sco-id

De unieke id die wordt gebruikt door Learning Management System (LMS) ter identificatie van verschillende Shareable Content Objects (SCO).

url

De unieke identificatie voor het object.

type

Dit is een presentatie, cursus, FLV-bestand, SWF-bestand, afbeelding, archief, vergadering, studieprogramma, map of gebeurtenis.

name

De naam van het object zoals deze wordt weergegeven in de inhoudslijst.

date-created

De datum waarop het geplande object moet worden gestart.

date-end

De datum waarop het geplande object moet worden beëindigd.

date-modified

De datum waarop dit object is gewijzigd.

description

Overzicht van de objectgegevens die worden ingevoerd wanneer een nieuwe vergadering, nieuwe inhoud, een nieuwe cursus of een ander objecttype wordt gemaakt.

Downloadbare rapportgegevens voor vragen

Het vragenrapport bevat antwoorden op vragen en quizzen uit alle Adobe Connect-toepassingen. Er worden gegevens gegenereerd in dit rapport wanneer een gebruiker een vraag in een quiz of studieprogramma, of een registratievraag beantwoordt, reageert op een opiniepeiling in een vergadering of seminar, of een aangepast formulier toevoegt aan een vergadering, seminar, cursus of curriculum. Het rapport bevat de volgende gegevens:

Kolomnaam

Beschrijving

transaction-id

De unieke id voor deze transactie.

question

De tekst van de vraag.

response

Het antwoord op de vraag.

score

Het aantal punten dat wordt toegekend voor het antwoord.

principal-id

De unieke id voor de gebruiker.

date-created

De datum waarop de record is gemaakt.

Als een vraag meerdere antwoorden heeft, wordt elk antwoord in een aparte rij weergegeven.

De onderstaande gegevens worden niet opgenomen in het vragenrapport:

• Juist of onjuist (te bepalen door te zoeken op de score niet-nul)

• Beantwoord op (dit onderdeel maakt geen deel uit van schemaversie 410)

Downloadbare rapportgegevens voor diaweergaven

Het diaweergavenrapport bevat een beschrijving van de dia's of pagina's die door Adobe Connect-gebruikers zijn weergegeven. Er worden rapportgegevens gegenereerd wanneer een gebruiker inhoud, een cursus of een studieprogramma weergeeft. Het rapport bevat de volgende gegevens:

Kolomnaam

Beschrijving

transaction-id

De unieke id voor deze transactie.

page

Het nummer van de weergegeven dia of pagina.

date-created

De datum van weergave.

principal-id

De unieke id voor de gebruiker.