Cursusrapporten weergeven

Met de functie Rapporten in Adobe Connect Central kunt u rapporten maken die u een cursus vanuit verschillende perspectieven laten zien. Met cursusrapporten kunt u bovendien de prestaties van bepaalde studenten bijhouden. (Wanneer studenten een cursus openen, hetzij via een rechtstreekse URL naar de cursus of via de cursus-URL in een studieprogramma, worden cursusrapporten gemaakt.) Open de pagina Cursusgegevens en klik op de koppeling Rapporten als u deze functie wilt gebruiken. U ziet dan andere koppelingen waarmee u de typen rapportgegevens kunt definiëren die u voor deze cursus ziet.

Inhoud- en cursusrapporten zijn gescheiden, omdat een cursus is gekoppeld aan een specifieke versie van de inhoud. (Cursus- en studieprogrammarapporten zijn daarentegen gedeeld, omdat een studieprogramma slechts een koppeling naar een cursus vormt.)

1. Klik op het tabblad Training boven in het venster van Adobe Connect Central.
  2. Navigeer naar een cursus.
  3. Klik in de lijst op de naam van de cursus.
  4. Klik op de koppeling Rapporten.
  5. Klik op een van de volgende koppelingen om een rapport te genereren:
    • Klik op Overzicht om cursusgegevens (naam, id, begindatum, einddatum en URL) en de status van de cursus (ingeschreven gebruikers, gebruikers die de cursus hebben voltooid, geslaagde gebruikers en gezakte gebruikers) weer te geven.

• Klik op Op dia's/pagina's om een staafgrafiek weer te geven met iedere dia in de cursus en het aantal malen dat deze dia is weergegeven. In een tabel wordt de laatste keer aangegeven dat iedere dia is weergegeven.

• Klik op Op gebruikers om de volgende informatie weer te geven: de gebruikers die de cursus hebben geopend, hun status (in uitvoering, geslaagd, gezakt of voltooid), hun score, de datum waarop ze de cursus hebben afgelegd (de meest recente poging), wanneer ze de cursus hebben afgelegd (de meest recente poging), hoeveel pogingen ze hebben gedaan, de versie van de cursus en, indien van toepassing, het certificaatnummer. Klik op de naam van een gebruiker om een staafgrafiek en een tabel met iedere vraag weer te geven. U ziet dan ook of de vraag juist of onjuist is beantwoord en wat de score van de vraag is. U kunt ook op de koppeling Antwoorden weergeven voor iedere vraag klikken. De distributie van de antwoorden wordt dan weergegeven.

• Klik op Op vragen om een tabel weer te geven met de vraagnummers, de vragen, het aantal malen dat de vraag op de juiste wijze is beantwoord, het aantal malen dat de vraag op onjuiste wijze is beantwoord, het percentage goede antwoorden en de score van de vraag.

• Klik op Op antwoorden om een tabel weer te geven met de maximaal haalbare score, de gemiddelde score en de hoogste en laagste score voor de quiz. Bovendien ziet u in deze tabel voor iedere vraag ook het nummer van de vraag, de vraag zelf en de distributie van de antwoorden, hiermee wordt bedoeld hoe iedere vraag is beantwoord (en of iedere vraag is beantwoord). Klik op de koppeling Antwoorden weergeven om een cirkeldiagram weer te geven met een tabel waarin u de antwoorddistributie en de antwoordsleutel ziet. De antwoordsleutel vermeldt alle mogelijke antwoorden op een vraag en het corresponderende antwoordnummer of de antwoordletter. De distributie van de antwoorden vermeldt alle antwoorden die voor deze vraag zijn geselecteerd, markeert het juiste antwoord en toont het aantal gebruikers dat ieder antwoord heeft geselecteerd. Ook wordt het percentage van het totaal weergegeven dat ieder aantal gebruikers vertegenwoordigt. Ten slotte wordt het totale aantal gebruikers en het totale percentage van de gebruikers vermeld. (Met de knop Antwoorddistributie verbergen/Antwoorddistributie tonen kunt u de distributie van de antwoorden voor iedere vraag afwisselend weergeven of verbergen.)