Informatie over Adobe Connect Central-rapporten

Met de rapportfunctie in Connect kunt u snel en gemakkelijk een groot aantal nuttige gegevens over uw Connect-installatie ophalen.

Via de op een wizard gebaseerde interface kunt u een algemeen type rapport selecteren, waarna u keuzes kunt maken om precies die informatie op te geven die u nodig hebt. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een cursusrapport te maken. Nadat u een cursus hebt geselecteerd, kunt u actuele inschrijfgegevens weergeven, of de volledige inschrijfgeschiedenis voor de cursus. Een ander voorbeeld is dat u, wanneer u de notulen van een vergadering maakt, een historisch overzicht van de activiteiten voor één kamer kunt weergeven. U kunt ook gegevens over één specifieke vergadering weergeven.

Met de informatie uit rapporten over het systeemverbruik kunt u de installatie en kosten van Connect afstemmen. U kunt bijvoorbeeld de feiten over de systeemactiviteit voor een bepaalde kostenplaats ophalen.

Belangrijke algemene informatie over rapporten:

• Als u directe ondergeschikten hebt, kunt u klikken op Managerrapporten om voor iedere directe ondergeschikte gegevens weer te geven over voltooide trainingen en bijgewoonde vergaderingen en gebeurtenissen. Klik op de naam van een directe ondergeschikte om zijn of haar directe ondergeschikten weer te geven.

• Groepen kunnen niet worden gebruikt als sorteeroptie. De groepskolom bevat meerdere waarden als een gebruiker lid is van meerdere groepen. Als een gebruiker bij meer dan één groep hoort en u sorteert op groep, wordt bij het sorteren alleen de eerste groep in de lijst gebruikt. Voor op groep gegroepeerde informatie gebruikt u de optie Groepsrapport, wanneer die beschikbaar is, bijvoorbeeld in de rapporten Leerling en Gebruiker.

• De standaardsorteervolgorde voor alle rapporten die gebruikersnamen bevatten, is op achternaam.

• U kunt kolominformatie in oplopende of aflopende volgorde sorteren door op de kolomkoppen te klikken (met uitzondering van de groepskolomkop).

• U kunt dynamisch kolomkoppen toevoegen of verwijderen door "Velden selecteren" in de wizard Rapporten in of uit te schakelen.

Opmerking: Als u een upgrade hebt uitgevoerd van Adobe Connect Enterprise Server 6 naar Adobe Connect Server 7, wordt oud trainingsmateriaal overgebracht naar de nieuwe server. De wizard Rapporten van Adobe Connect Server 7 ondersteunt echter nieuwe gegevensvelden die niet zijn opgenomen in het oude trainingsmateriaal. De nieuwe gegevensvelden worden leeg weergegeven. Bovendien kunnen de definities van sommige velden in de nieuwe rapporten enigszins afwijken van de velden in de oude rapporten. In de nieuwe rapporten bevat het veld "ingeschreven" bijvoorbeeld alle ingeschreven gebruikers, terwijl het in de oude rapporten alleen active ingeschreven gebruikers bevatte. Voor meer informatie over de rapportvelden raadpleegt u de beschrijvingen van de afzonderlijke rapporten in dit document.