Visuele-lesruimterapporten gebruiken

Visuele-lesruimterapporten bevatten informatie over hoe virtuele lesruimten historisch worden gebruikt. Gebruik het rapport Virtuele lesruimte om de namen, inschrijfdatums en voltooiingsstatus te zien van leerlingen in de lesruimte.

Gebruik het rapport Sessieaanwezigheid virtuele lesruimte om gegevens weer te geven over een specifieke sessie binnen een virtuele lesruimte. U kunt details zien zoals sessieduur, totaal aantal deelnemers, namen van deelnemers en de tijdstippen waarop deelnemers zijn gekomen en vertrokken. Met de informatie in dit rapport kunt u bepalen of de juiste mensen een sessie hebben bijgewoond en hoe lang ze in de ruimte zijn gebleven. U kunt ook verschillende sessies vergelijken. Stel bijvoorbeeld dat dezelfde cursus op twee verschillende tijdstippen wordt aangeboden in dezelfde virtuele lesruimte. Door voor elke keer een sessierapport uit te voeren, kunt u bepalen welke sessie de meeste deelnemers had.

Virtuele-lesruimterapporten maken

1. Meldt u aan bij Connect Central en klik op Rapporten.

2. Klik op Virtuele lesruimte.

3. Selecteer in het menu een type virtuele-lesruimterapport: Rapport Cursussen virtuele lesruimte of Rapport Sessieaanwezigheid virtuele lesruimte.

4. Selecteer een virtuele lesruimte uit de trainingsbibliotheek en klik op Volgende.

5. Klik op Rapportfilters opgeven. (Optioneel) Geef een datumbereik op en/of selecteer een of meer specifieke gebruikersgroepen.

6. Klik op Rapportvelden toevoegen of verwijderen. Schakel de velden die in het rapport worden weergegeven in en uit.

7. Klik op Rapport maken.

Virtuele-lesruimterapporten lezen

De tabel bevat de specifieke informatie die wordt weergegeven in kolommen in virtuele-lesruimterapporten. Niet alle kolomkoppen komen voor in alle cursusrapporten.

Kolomkop

Beschrijving

Toegewezen rol

Rol die is toegewezen op de pagina voor het beheren van ingeschrevenen. (Wordt niet weergegeven als de rol is gewijzigd in de virtuele lesruimte.)

Datum verwijderd

De datum waarop de leerling is verwijderd uit de virtuele lesruimte.

Datum ingeschreven

De datum waarop de leerling is ingeschreven in de virtuele lesruimte.

Datum uitgeschreven

Datum waarop de leerling is verwijderd uit de inschrijflijst voor de virtuele lesruimte.

Duur

Lengte van de specifieke geselecteerde virtuele-lesruimtesessie.

E-mail

E-mailadres van de leerling die is ingeschreven voor de virtuele lesruimte of de leerling die wordt vermeld voor de specifieke geselecteerde virtuele-lesruimtesessie.

Datum eerste komst

De eerste keer dat de leerling de virtuele lesruimte is binnengekomen.

Voornaam

Voornaam van de leerling die is ingeschreven voor de virtuele lesruimte.

Laatst geopend

Datum waarop de leerling voor het laatst de virtuele lesruimte is binnengekomen.

Laatste eindtijd

Het laatste tijdstip waarop de leerling de virtuele lesruimte heeft verlaten. (De leerling kan meerdere keren zijn binnengekomen en vertrokken.) Het wijzigen van de status in "even weg" telt niet als vertrekken. Alleen bij het verbreken van de verbinding of het vrijwillig sluiten van het lesruimtevenster wordt een eindtijd gemaakt.

Achternaam

Achternaam van de leerling die is ingeschreven voor de virtuele lesruimte.

Meerdere binnenkomsten geregistreerd

Geeft aan of een leerling tijdens deze sessie meer dan één keer is binnengekomen en vertrokken.

Aantal voltooid

Leerlingen die de eisen voor de virtuele lesruimte hebben voltooid.

Aantal bezig

Leerlingen die zijn aangemeld maar die de eisen voor de virtuele lesruimte nog niet hebben voltooid.

Aantal niet gestart

Leerlingen die zich nog niet hebben aangemeld bij de virtuele lesruimte.

Aanwezige deelnemers

Het totale aantal leerlingen dat de lesruimte ten minste is binnengekomen. Omvat geen leerlingen met vooraf toegewezen rol van Gastheer of Presentator.

Deelnemers ingeschreven

Het totale aantal deelnemers dat is ingeschreven voor de virtuele lesruimte. Dit aantal omvat geen deelnemers met de rol van Gastheer of Presentator.

Begintijd

Tijdstip waarop de geselecteerde virtuele-lesruimtesessie is begonnen.

Status

Hoe ver de leerling is in de werkstroom van de virtuele lesruimte. Als de leerling bijvoorbeeld de virtuele lesruimte nog niet is binnengegaan, is zijn of haar status Niet uitgevoerd. Als een leerling een virtuele lesruimte verlaat, is zijn of haar status Voltooid.

Totaal aantal aanwezig

Het totale aantal leerlingen dat de opgegeven virtuele-lesruimtesessie is binnengekomen.

Totale aanwezigheidsduur

De totale tijd (som van alle tijd tussen elke binnenkomst en elk vertrek) die de leerling in de virtuele lesruimte is geweest. Als een deelnemer aanwezig was van 11:45-12:00 en vervolgens van 12:10-12:15, is de totale duur 00:20:00.

Totaal ingeschreven

Het totale aantal leerlingen dat is ingeschreven voor de opgegeven virtuele-lesruimtesessie.