Inhoudsrapporten gebruiken

Inhoudsrapporten bevatten gedetailleerde informatie over de inhoud die u hebt geüpload naar Connect. (Inhoud kan de volgende indelingen hebben: PPT, PPTX, FLX, SWF, PDF, GIF, JPG, PNG, mp3, HTML of ZIP.) Een inhoudsrapport over een PDF bevat bijvoorbeeld de paginanaam, het aantal keer dat elke pagina is bekeken en de datum waarop elke pagina voor het laatst is bekeken.

Met een inhoudsrapport met informatie over vragen kunt u informatie bekijken over vragen in een presentatie (PPT- of PPTX-bestand). Stel dat u bijvoorbeeld een presentatie selecteert die een vraag bevat met vijf meerkeuzeantwoorden. Als u een inhoudsrapport uitvoert met vraaginformatie, kunt u zien hoeveel leerlingen elk van de vijf mogelijke antwoorden hebben gekozen. Dit rapport is handig voor het afstemmen van de vragen in uw presentaties. Als u merkt dat te veel leerlingen slagen of zakken voor een presentatie, gebruikt u dit rapport om te bepalen welke vragen u makkelijker of moeilijker moet maken.

Inhoudsrapporten maken

1. Meldt u aan bij Connect Central en klik op Rapporten.

2. Klik op Inhoud.

3. Selecteert inhoud uit de bibliotheek en klik op Volgende.

4. Klik op Rapportfilters opgeven. (Optioneel) Geef een datumbereik op en/of selecteer een of meer specifieke gebruikersgroepen.

5. Klik op Rapportvelden toevoegen of verwijderen. Schakel de velden die in het rapport worden weergegeven in en uit.

6. Klik op Opties. Selecteer het type inhoudsrapport dat u wilt maken: Inhoudsrapport of Inhoudsrapport met vraaggegevens.

7. Klik op Rapport maken.

Inhoudsrapporten lezen

De tabel bevat de specifieke informatie die wordt weergegeven in kolommen in inhoudsrapporten. Niet alle kolomkoppen komen voor in alle cursusrapporten.

Kolomkop

Beschrijving

Gemiddelde score

Het gemiddelde resultaat van leerlingen voor de inhoud.

Inhoudstype

Beschrijving van de inhoud. Bijvoorbeeld presentatie, afbeelding of SWF-bestand.

Huidig schijfgebruik

Huidige grootte, in kB, van het inhoudsbestand.

Laatst gewijzigd

Datum waarop voor het laatst wijzigingen zijn aangebracht in het inhoudsbestand.

Laatst weergegeven

Datum waarop voor het laatst een gebruiker het inhoudsbestand heeft bekeken.

Maximale score

Hoogste resultaat dat een leerling heeft behaald voor het inhoudsbestand.

Minimale score

Laagste resultaat dat een leerling heeft behaald voor het inhoudsbestand.

Aantal vragen

Totaal aantal vragen dat het inhoudsbestand bevat.

Aantal geselecteerd

Aantal leerlingen dat deze optie heeft geselecteerd.

Paginanaam

Volledige naam van de pagina (Alleen voor PDF-inhoud.)

Paginanummer

Nummer dat overeenkomt met het paginanummer in het inhoudsbestand. (Alleen voor PDF-inhoud.)

Percentage geselecteerd

Percentage leerlingen dat deze optie heeft geselecteerd.

Beschrijving vraag

De vraag zoals die op de vraagdia staat. Bij meerkeuzevragen staat elke keuzeoptie op een aparte regel.

Vraagnummer

Nummer dat overeenkomt met het vraagnummer in de presentatie.

Antwoorden

Verschillende mogelijke antwoorden op de vraag.

Naam van dia

Volledige naam van de dia.

Dianummer

Nummer dat overeenkomt met het dianummer in de presentatie.

Totale duur

Voor een film- of muziekbestand: de totale lengte van het bestand in uren/minuten/seconden.

Totaal aantal pagina's

Voor een PDF: het totale aantal pagina's in het bestand.

Totaal aantal dia's

Voor een presentatie: het totale aantal dia's in het bestand.

Totaal aantal weergaven

Het totale aantal keer dat deze inhoud is bekeken.

Unieke weergaven

Het aantal uniek geïdentificeerde gebruikers dat deze inhoud heeft bekeken.