Informatie over virtuele lesruimten

Gebruikers die de functies Vergadering en Training hebben geïnstalleerd, kunnen virtuele lesruimten maken. Gebruikers dienen de gastheer van een vergadering en een trainingsmanager te zijn om een virtuele lesruimte te kunnen maken.

Gebruik virtuele lesruimten voor het uitvoeren van trainingssessies. Virtuele lesruimten kunnen net als vergaderingen aan een studieprogramma worden toegevoegd. In tegenstelling tot een vergadering, kunt u echter een Presenter-cursus toevoegen die de voltooiingsvereisten kan beïnvloeden. (Er worden geen cursustranscripties gegenereerd voor studenten die een virtuele lesruimte als gast betreden.)

Opmerking: De voltooiingsvereisten kunnen niet meer geconfigureerd worden, voltooiing is gebaseerd op aanwezigheid. Een student krijgt de markering Voltooid in geval van aanwezigheid en Niet voltooid in geval van afwezigheid.

Net als voor vergaderingen zijn er drie toegangsniveaus voor virtuele lesruimten: alleen toegang voor ingeschreven studenten, toegang voor ingeschreven studenten en geaccepteerde gasten en ten slotte toegang voor alle personen die over de URL voor de virtuele lesruimte beschikken.

Opmerking: Adobe Connect-beheerders kunnen instellingen voor pods, voor delen en andere instellingen aanpassen om aan de voorschriften te voldoen. Deze instellingen beïnvloeden de schermindeling van virtuele lesruimten en de activiteiten die u kunt uitvoeren in deze ruimten. Zie Werken met compatibiliteits- en besturingsinstellingen voor meer informatie.