Een URL voor een inhoudsbestand via e-mail verzenden

Elk inhoudsbestand in de inhoudsbibliotheek heeft een unieke URL waarmee gebruikers de inhoud van het bestand kunnen weergeven. U kunt deze URL vanuit Adobe Connect Central naar andere gebruikers verzenden via e-mail.

Adobe Connect maakt een unieke versie van de URL voor elke geadresseerde van de e-mail. Het gebruik van Adobe Connect Central heeft de volgende voordelen ten opzichte van het plakken van de URL in een e-mail:

• U kunt Adobe Connect vragen u een ontvangstbevestiging te sturen wanneer de ontvanger van de e-mail de webkoppeling aanklikt. U kunt bijhouden wie de inhoud heeft weergegeven, omdat voor iedere ontvanger een unieke URL is gemaakt.

• Ontvangers kunnen de inhoud weergeven zonder zich te hoeven aanmelden bij Adobe Connect. Dit geldt ook als de machtiging voor het inhoudsbestand in de inhoudsbibliotheek niet is ingesteld op openbare weergave.

1. Klik op het tabblad Inhoud boven in het Adobe Connect Central-venster.
  2. Navigeer naar het inhoudsbestand en klik op de naam ervan.
  3. Klik op E-mailkoppeling op de navigatiebalk.
  4. Typ de e-mailadressen voor alle ontvangers in het tekstvak Aan op de pagina E-mailkoppeling.

Gebruik zo nodig een komma om e-mailadressen van elkaar te scheiden en een unieke URL te maken voor elke ontvanger van de e-mail.

5. Bewerk desgewenst de inhoud van de tekstvakken Onderwerp en Hoofdtekst van bericht.
    Opmerking: let erop dat u de informatie tussen accolades (“{tracking‑url}”) in de berichttekst niet verwijdert. Deze tijdelijke aanduiding wordt in het e-mailbericht vervangen door de URL van de inhoud.
  6. Selecteer Een meldingsbevestiging genereren wanneer inhoud wordt weergegeven als u een e-mail wilt ontvangen wanneer een ontvanger het inhoudsbestand weergeeft. Als u geen ontvangstbevestiging wilt ontvangen, schakelt u dit selectievakje uit.
  7. Klik op Verzenden.