Een seminar maken

Nadat u de juiste machtigingen hebt verkregen, kunt u seminars maken met gebruik van de wizard Seminar.

1. De wizard Seminar starten

U kunt een map maken voor het seminar of naar een map bladeren in de seminarbibliotheek (u moet over toegangsrechten tot deze map beschikken). Als u een locatie hebt bepaald, klikt u op de knop Nieuw seminar om de wizard te openen.

2. Seminargegevens invoeren

Op de eerste pagina van de wizard Seminar geeft u achtergrondgegevens op over het seminar, zoals een naam en een overzicht, en selecteert u de sjabloon die u wilt gebruiken. (Alleen de velden voor de naam en de taal van het seminar zijn verplicht. Alle andere velden zijn optioneel.) U kunt deze gegevens bewerken nadat u het seminar hebt gemaakt.

3. Deelnemers aan seminars selecteren

Als u uw seminar beperkt tot genodigde gasten, bestaat de volgende stap uit het selecteren van de deelnemers aan het seminar. Voor een seminar dat beperkt is tot geregistreerde gasten en geaccepteerde gebruikers, kunt u gebruikers en groepen selecteren als deelnemers of presentatoren in uw seminar. Deze gebruikers kunnen zich rechtstreeks aanmelden bij het seminar. Ongenodigde gebruikers die beschikken over de URL voor de vergaderruimte waarin het seminar wordt gehouden, kunnen proberen zich aan te melden als gasten. In dat geval kunt u als gastheer toegang verlenen aan individuele gasten.

4. Uitnodigingen verzenden

De laatste stap bestaat uit het verzenden van e-mailuitnodigingen aan de deelnemers met de datum, tijd, duur en locatie van het seminar. U kunt uitnodigingen verzenden tijdens het maken van het seminar, maar u kunt de uitnodigingen ook op een later tijdstip maken en verzenden.