Een offlineopname maken

Als u een opname van een vergadering wilt weergeven voor mensen die geen toegang hebben tot een Adobe Connect-server, maakt u een offline versie. De offline opname wordt opgeslagen als een FLV-bestand dat kan worden weergegeven in een FLV-speler en gedistribueerd via e-mail, een cd-rom of een server.

Opmerking: Het maken van een offline opname neemt ongeveer even veel tijd in beslag als de opname van de originele vergadering.

U kunt het venster voor offline opnamen verkleinen tot een pictogram of andere vensters vóór dit venster weergeven. Dat heeft geen invloed op de inhoud van de opname.

1. Klik op de startpagina van Adobe Connect Central op Vergaderingen of Training en klik vervolgens op de vergadering of lesruimte met de opname.
  2. Klik op Opnamen.
  3. Klik naast de gewenste opname op Offline maken.
  4. Als er Help-tekst wordt weergegeven, klikt u op Doorgaan met offlineopname. Geef vervolgens een locatie op voor het voltooide FLV-bestand.

De vergadering wordt afgespeeld en het offline bestand wordt gemaakt.

5. Klik zo nodig op de besturingselementen Pauze, Hervatten, Stoppen en opslaan, en Nieuwe beginnen:
    • Met de knop Pauze/Hervatten wordt het maken van de offline opname tijdelijk gestopt. Dit kan nuttig zijn als u een groot bestand moet downloaden en de systeembronnen niet te zwaar wilt belasten. Als u op Hervatten klikt, wordt de opname hervat vanaf het punt waarop deze werd gepauzeerd. De voltooide opname is één doorlopend bestand, ongeacht het aantal malen dat u de opname hebt gepauzeerd en hervat.

• Met de knop Stoppen en opslaan voltooit u een opname. Dit is nuttig als u gedeelten van een vergadering wilt opslaan als afzonderlijke bestanden. Klik op Nieuwe beginnen als u de opname wilt hervatten vanaf het punt waar u bent gestopt.

6. Wanneer het opnameproces is voltooid, sluit u het venster voor offline opnamen. (Als het venster is geminimaliseerd, wordt het automatisch gesloten.)
Opmerking: Adobe Connect-beheerders kunnen de opname-instellingen aanpassen om aan de voorschriften te voldoen. Deze instellingen bepalen hoe vergaderingen en trainingssessies worden opgenomen en wat wordt opgenomen. Zie Werken met compatibiliteits- en besturingsinstellingen voor meer informatie.