Audio in vergaderingen inschakelen

Vergaderingaudio starten

Audio is niet standaard ingeschakeld voor vergaderingen. Ga als volgt te werk om een audioconferentie te starten:

1. Navigeer naar de pagina Informatie over vergaderingen voor een specifieke vergadering.
  2. Klik op Vergaderruimte betreden.
  3. Kies een van de volgende opties in het menu Audio:
    Microfoonrechten voor deelnemers
    Deze optie wordt weergegeven als aan de vergadering geen audioprofiel is gekoppeld. Kies deze optie om audioconferenties via VoIP mogelijk te maken.

Vergaderingaudio starten
    Deze optie wordt weergegeven als aan de vergadering een audioprofiel is gekoppeld.

4. Geef op hoe deelnemers moeten deelnemen aan de audioconferentie van de vergadering. U kunt een of meer van de volgende instellingen opgeven. De beschikbaarheid van de opties is afhankelijk van de audio- en systeemconfiguratie van de vergadering.
    Computers gebruiken
    Kies deze optie als deelnemers via de luidsprekers en microfoon van hun computer (VoIP) moeten deelnemen aan de vergadering. Alle gebruikers kunnen de vergaderingaudio horen via de luidsprekers van hun computer. Als u deelnemers ook in staat wilt stellen te spreken, klikt u op Microfoonrechten voor deelnemers.

Telefoon gebruiken
    Kies deze optie als deelnemers via de telefoon moeten deelnemen aan de vergadering. Gebruikers kunnen inbellen bij de audioconferentie of een oproep vanuit de vergadering ontvangen. Klik op Telefonieaudio uitzenden starten om deelnemers in staat te stellen via computers te communiceren met telefonische deelnemers.

Opmerking: Als Universal Voice is geconfigureerd, kunt u beide opties selecteren. Deelnemers kunnen via de microfoon van hun computer aan de audioconferentie deelnemen of via de telefoon deelnemen aan de vergadering. Start met uitzenden om deelnemers in staat te stellen via computerluidsprekers te luisteren naar telefoniegebaseerde audio en hun stem via de microfoon uit te zenden voor telefoongebruikers. Wanneer u stopt met uitzenden, zijn VoIP-gebruikers wel hoorbaar voor telefoongebruikers, maar zijn telefoongebruikers niet hoorbaar voor de vergaderinggebruikers.
  5. Klik op Start.

Wanneer de vergaderingaudio is gestart, moeten deelnemers deelnemen aan de audioconferentie.

Deelnemen aan audioconferentie

Wanneer een gastheer een audioconferentie start, wordt er een berichtvenster weergegeven voor alle deelnemers. Deze deelnemers kunnen hun stem vervolgens uitzenden via hun telefoon of computermicrofoon.

1. Als u verbinding wilt maken met conferentie-audio, klikt u op de telefoonknop in de hoofdmenubalk.

2. Selecteer een van de volgende opties in het dialoogvenster Deelnemen aan audioconferentie:

Uitbellen
    U wordt vanuit de vergadering gebeld op het telefoonnummer dat u invoert.

Inbellen
    U belt op basis van het telefoonnummer en de instructies in het tekstvak.

Als er een inbeltoken beschikbaar wordt gesteld, kunnen gastheren het geluid van bepaalde deelnemers dempen. Zonder inbeltoken moeten gastheren deelnemers eerst samenvoegen met de bijbehorende telefoonnummers in de pod Deelnemers. (Zie Twee lijsten samenvoegen voor dezelfde beller in een conferentiegesprek ).

Computer gebruiken
    Hiermee maakt u verbinding met uw computermicrofoon en -luidsprekers. Zie Uw stem uitzenden met VoIP .