Audio in vergaderingen beheren

Microfoon voor deelnemers met computers inschakelen

Standaard kunnen alleen gastheren en presentatoren audio uitzenden via hun microfoons. Gastheren kunnen echter als volgt instellen dat deelnemers kunnen uitzenden:

• Als u audio wilt inschakelen voor alle deelnemers, kiest u Audio > Microfoonrechten voor deelnemers. Het pictogram wordt weergegeven voor alle deelnemers in de pod Deelnemers.

• Als u audio voor bepaalde deelnemers wilt inschakelen, selecteert u een of meer deelnemers in de pod Deelnemers. Kies vervolgens een van de volgende opties in het pop-upmenu: Audio inschakelen, Gastheer maken of Presentator maken. Het pictogram wordt weergegeven naast de deelnemer in de pod Deelnemers.

Met hetzelfde pop-upmenu kunnen gastheren later audio voor bepaalde deelnemers uitschakelen om het achtergrondgeluid te beperken.

Slechts één spreker per keer toestaan de microfoon te gebruiken

Gastheren kunnen als volgt overlappende conversaties voorkomen:

Kies Audio > Modus voor één luidspreker inschakelen.

In de hoofdmenubalk wordt een sterretje weergegeven naast de microfoonknop . Wanneer een spreker op de knop klikt, is deze uitgeschakeld voor andere gebruikers tot de huidige spreker nogmaals op de knop klikt.

Lezingmodus inschakelen (alleen MeetingOne)

In MeetingOne-audioconferenties kunt u de lezingmodus inschakelen. In de lezingmodus kunnen alleen de MeetingOne-gastheer en Connect-gastheren en -presentatoren spreken. De overige deelnemers aan de vergadering kunnen geen audio verzenden omdat ze gedempt zijn of omdat hun microfoonrechten zijn opgeschort.

Kies Audio > Lezingmodus inschakelen.

Uw stem uitzenden met VoIP

1. Klik in de hoofdmenubalk op de microfoonknop .

Terwijl u spreekt worden in het knoppictogram geluidsgolven weergegeven om het audioniveau aan te geven.

2. (Optioneel) Klik rechts van de microfoonknop op de menuknop en kies Microfoonvolume aanpassen om uw eigen volume aan te passen. Kies Mijn microfoon dempen om de uitzending tijdelijk te stoppen (bijvoorbeeld als u moet hoesten of voor een andere onderbreking).

Wanneer een deelnemer audio uitzendt, wordt het microfoonpictogram naast zijn of haar naam weergegeven in de pod Deelnemers.

Audiovolume aanpassen of dempen

Een deelnemer kan het audiovolume op zijn of haar systeem aanpassen.

Selecteer een van de volgende opties in het luidsprekermenu in de hoofdmenubalk :
Mijn luidsprekers dempen
Audio wordt in- of uitgeschakeld. (Klik op het luidsprekerpictogram om deze optie snel in of uit te schakelen.)

Alleen conferentie-audio dempen
Audio in de pods Delen en Videotelefonie wordt wel afgespeeld.

Luidsprekervolume aanpassen
Hiermee wordt een schuifregelaar weergegeven waarmee deelnemers het volume kunnen aanpassen.

Een nieuwe telefonische gebruiker bellen

1. Kies Audio > Nieuwe gebruiker bellen.
  2. Geef de naam en het telefoonnummer van de deelnemer op.
  3. Selecteer Bellen om het telefoonnummer van de deelnemer meteen te bellen.

De deelnemer wordt gebeld en het pictogram Gesprek wordt rechts van de deelnemernaam weergegeven.

Een deelnemer bellen die zich heeft aangemeld bij Adobe Connect

1. Kies in de pod Deelnemers de naam van de deelnemer die u aan de audioconferentie wilt toevoegen.
  2. Kies in het menu van de pod de optie Geselecteerde gebruiker bellen.

Het dialoogvenster Telefoongebruiker bellen wordt weergegeven. U kunt een nieuw telefoonnummer invoeren of een nummer in de lijst met nummers voor de deelnemer kiezen.

3. Klik op Bellen.

Twee lijsten samenvoegen voor dezelfde beller in een conferentiegesprek

Als een deelnemer zonder een token inbelt bij een audioconferentie, wordt deze twee keer weergegeven in de lijst met deelnemers: een keer met zijn of haar naam en een tweede keer met het telefoonnummer. Gastheren kunnen deze twee items samenvoegen.

1. Voer een van de volgende handelingen uit in de pod Deelnemers:
    • Sleep een nummer naar de deelnemernaam.

• Selecteer een deelnemernaam en het nummer en kies Samenvoegen in het menu.

• Selecteer de deelnemernaam en het nummer in het podmenu en selecteer Gebruikers samenvoegen.

2. Klik op de bevestigingsknop. Als u deze knop in de toekomst wilt verbergen, schakelt u Niet meer vragen in.
    Opmerking: De conferentieadapter moet zijn ingeschakeld om audioconferentiefuncties tijdens de vergadering of trainingssessie te kunnen gebruiken.

Audio-uitzendingen tijdelijk beëindigen

Tijdens langere onderbrekingen in vergaderingen kunnen gastheren audio-uitzendingen beëindigen.

Kies Audio > Audio-uitzending beëindigen. Als u de audio-uitzending wilt hervatten, kiest u Audio > Audio-uitzending starten.

Opmerking: Gastheren kunnen het uitzenden voor alle deelnemers stoppen, maar niet voor een specifieke deelnemer.

Een audioconferentie beëindigen of de audiomodus wijzigen

Voer een van de volgende handelingen uit.

• Kies Audio > Vergaderingaudio beëindigen.

• Kies Audio > Modus voor vergaderingaudio wijzigen.

Zie Beste werkwijzen voor het starten van een conferentie met Universal Voice om te voorkomen dat een conferentie wordt beëindigd wanneer de gastheer de conferentie verlaat.

Audiokwaliteit aanpassen

Instellingen snel optimaliseren met de wizard Audio instellen

1. Selecteer Vergadering > Wizard Audio instellen.
  2. Volg de aanwijzingen op het scherm om de audiokwaliteit te optimaliseren. Klik op Toestaan als er een dialoogvenster verschijnt waarin om toegang tot uw camera en microfoon wordt gevraagd.

Geavanceerde audio-opties instellen

1. Kies Vergadering > Voorkeuren en klik in het linkerdeelvenster op Audio.
  2. Schakel Verbeterde audio gebruiken in om automatisch echo's op te heffen, het microfoonvolume te regelen en ruis te onderdrukken. Schakel deze optie uit bij problemen met de audiokwaliteit.
  3. Voor de modus Akoestische echo-opheffing selecteert u een van de volgende opties:
    Opmerking: Als u deze opties wilt gebruiken, moet Adobe Connect Add-in zijn geïnstalleerd.
    Full duplex
    Hiermee kunnen meerdere gebruikers tegelijk spreken. Als u echofeedback hoort, kiest u een andere optie (deze optie geniet de voorkeur voor de meeste systemen).

Half duplex
    Hiermee kan slechts één gebruiker tegelijk spreken. Gebruik deze optie als de microfonen in uw systeem ongebruikelijk gevoelig zijn (en ongewenst achtergrondgeluid verzenden), of als de echo slecht wordt opgeheven.

Koptelefoons
    Hiermee optimaliseert u de audio-instellingen voor gebruik met hoofdtelefoons. Deze optie gebruikt de modus Full duplex, waarin meerdere gebruikers tegelijk kunnen spreken.

Uit
    Hiermee schakelt u de echo-opheffing uit.

4. Schakel Automatisch versterkingsbeheer in als het microfoonvolume automatisch moet worden aangepast bij wijzigingen in het spraakniveau. Schakel deze optie uit als het audiovolume onvoorspelbaar varieert.
  5. Kies bij Audiokwaliteit de hoogste instelling waarbij de audiokwaliteit niet afneemt:
    Snel
    Biedt de snelste prestaties, maar de laagste audiokwaliteit. (Gebruik deze optie voor systemen met trage processors.)

Best
    Biedt de langzaamste prestaties, maar de beste audiokwaliteit. (Gebruik deze optie voor systemen met snelle processors.)

Aangepast
    Hiermee kunt u opties voor audiokwaliteitinstellingen selecteren. Gebruik deze optie als de standaardinstellingen geen bevredigende resultaten geven. Maak een keuze uit de volgende opties:
    • Kies 128 (de standaardinstelling) of 256 voor Echopad. Met de hogere instelling wordt audiofeedback in hogere mate onderdrukt. Deze instelling gebruikt meer processorresources en wordt aanbevolen voor systemen die geen hoofdtelefoons gebruiken.

• Kies Ruisonderdrukking om de hoeveelheid ruis te onderdrukken die de microfoon oppikt. Schakel deze optie uit om de microfoon gevoeliger te maken.

• Kies Niet-lineaire verwerking (standaard ingeschakeld) om de audiogegevens op niet-lineaire wijze te verwerken. Schakel deze optie uit om de standaardverwerking (en minder processorresources) te gebruiken.

6. Selecteer Gebruik Speex Codex om te profiteren van deze voor VoIP geoptimaliseerde technologie. (Voor deze optie moeten deelnemers Adobe Connect Add-in hebben geïnstalleerd.) De opties variëren van Snel voor de snelste prestaties en de laagste kwaliteit tot Best voor de langzaamste prestaties en de beste kwaliteit.