Seminars bewerken

Als u een beheerder bent of als u beheermachtigingen hebt voor een seminarmap, kunt u deelnemers toevoegen, verwijderen en machtigingsrollen voor deelnemers wijzigen (gastheer, presentator of deelnemer).

Seminargegevens bewerken

1. Klik op het tabblad Seminarruimten boven aan de startpagina van Adobe Connect Central.
  2. Navigeer naar de map met het seminar en selecteer de naam van het seminar.
  3. Klik op de koppeling Informatie bewerken.
  4. Bewerk de opties naar wens. Zie Vergaderinggegevens bewerken voor nadere informatie.
  5. Klik op Opslaan.

Deelnemers aan seminars toevoegen of verwijderen

U kunt op elk gewenst moment deelnemers aan het seminar toevoegen of uit het seminar verwijderen.

1. Klik op het tabblad Seminarruimten boven aan de startpagina van Adobe Connect Central.
  2. Navigeer naar de map met het seminar en selecteer de naam van het seminar.
  3. Klik op de koppeling Deelnemers bewerken.
  4. Voer een van de volgende handelingen uit in de lijst Beschikbare gebruikers en groepen als u deelnemers wilt toevoegen. Voer een van de volgende handelingen uit in de lijst Huidige deelnemers voor als u deelnemers wilt verwijderen:
    • Houd Control of Shift ingedrukt en klik om meerdere gebruikers of groepen te selecteren.

• Dubbelklik op de naam van een groep om deze uit te vouwen, zodat u de afzonderlijke leden kunt selecteren.

• Als u naar een naam in de lijst zoekt, klikt u op Zoeken onder aan het venster, typt u de naam die u in de lijst wilt weergeven en selecteert u deze.

5. Klik naar wens op Toevoegen of Verwijderen. (Als u een groep uitvouwt om de individuele leden te kunnen zien, kunt u op Eén niveau omhoog dubbelklikken in de lijst om de oorspronkelijke lijst te herstellen.)
  6. (Optioneel) Stel machtigingen in als u deelnemers hebt toegevoegd. Wijs in het menu Gebruikersrol instellen onder aan de lijst Huidige deelnemers een type machtiging (deelnemer, gastheer of presentator) toe voor iedere gebruiker of groep die u hebt toegevoegd.

De rol van een seminardeelnemer wijzigen

De volgende rollen kunnen worden toegewezen aan deelnemers van seminars: presentator, deelnemer of gastheer.

1. Klik op het tabblad Seminarruimten boven aan de startpagina van Adobe Connect Central.
  2. Navigeer naar de map met het seminar en selecteer de naam van het seminar.
  3. Klik op Deelnemers bewerken.
  4. Voer een van de volgende handelingen uit in de lijst Huidige deelnemers:
    • Houd Control of Shift ingedrukt en klik om meerdere gebruikers of groepen te selecteren.

• Als u naar een naam in de lijst zoekt, klikt u op Zoeken onder aan het venster, typt u de naam die u in de lijst wilt weergeven en selecteert u deze.

5. Selecteer voor elke naam de nieuwe gebruikersrol (presentator, deelnemer, gastheer of afgewezen) in het pop-upmenu Gebruikersrol instellen onder aan de lijst Huidige deelnemers voor.
  6. Klik op een koppeling in de navigatiebalk om een andere taak uit te voeren of klik op Informatie over seminar om informatie over het seminar weer te geven.