Informatiedichtheid

De fysieke grootte van het scherm van mobiele apparaten is kleiner dan op het scherm van een desktopcomputer, hoewel hun pixeldichtheid hoger is. Scherpere tekst is mooi om te zien, maar glyphs moeten een minimale fysieke grootte hebben om leesbaar te zijn.

Mobiele apparaten worden vaak onderweg gebruikt en onder slechte lichtomstandigheden. Ga na hoeveel informatie u realistisch gezien leesbaar op het scherm kunt weergeven. Het zou wel eens minder kunnen zijn dan u kunt weergeven op een scherm met dezelfde pixeldichtheid op een desktopcomputer.

Gebruik een typografische hiërarchie om belangrijke informatie weer te geven. Gebruik tekengrootte, gewicht, plaatsing en tussenruimte om de relatieve belangrijkheid van de elementen van de gebruikersinterface aan te geven. U kunt een of meerdere cues gebruiken op elk niveau in de hiërarchie. Pas deze cues op consistente wijze toe in de volledige toepassing. Een cue kan ruimtelijk (inspringing, regelafstand, plaatsing) of grafisch zijn (grootte, stijl, kleur van lettertype). Het toepassen van overbodige cues kan een efficiënte manier zijn om ervoor te zorgen dat de hiërarchie duidelijk tot uitdrukking komt. Probeer echter niet meer dan drie cues te gebruiken voor elk groeperingsniveau.

Probeer de labels en verklarende tekst te vereenvoudigen. Gebruik bijvoorbeeld voorbeeldinvoer in tekstvelden om tekst voor te stellen, zodat er geen apart label nodig is.