Tekenreeksen maken

Flash Player 9 of hoger, Adobe AIR 1.0 of hoger

De klasse String wordt gebruikt om (tekstuele) tekenreeksgegevens in ActionScript 3.0 weer te geven. ActionScript-tekenreeksen ondersteunen zowel ASCII- als Unicode-tekens. De eenvoudigste manier om een tekenreeks te maken is het gebruik van een letterlijke tekenreeks. Gebruik rechte dubbele aanhalingstekens ( " ) of enkele aanhalingstekens ' ) om een letterlijke tekenreeks te declareren. De volgende twee tekenreeksen zijn bijvoorbeeld gelijk:

var str1:String = "hello";
var str2:String = 'hello';

U kunt een tekenreeks ook declareren met de operator new , als volgt:

var str1:String = new String("hello");
var str2:String = new String(str1);
var str3:String = new String();       // str3 == ""

De volgende twee tekenreeksen zijn gelijk:

var str1:String = "hello";
var str2:String = new String("hello");

Als u enkele aanhalingstekens ( ' ) wilt gebruiken binnen een letterlijke tekenreeks die met de scheidingstekens enkele aanhalingstekens ( ' ) wordt gedefinieerd, gebruikt u het escape-teken backslash ( \ ). Ook voor het gebruik van dubbele aanhalingstekens ( " ) binnen een letterlijke tekenreeks die met de scheidingstekens dubbele aanhalingstekens ( " ) wordt gedefinieerd, gebruikt u het escape-teken backslash ( \ ). De volgende twee tekenreeksen zijn gelijk:

var str1:String = "That's \"A-OK\"";
var str2:String = 'That\'s "A-OK"';

U kunt ervoor kiezen om enkele of dubbele aanhalingstekens te gebruiken op basis van enkele of dubbele aanhalingstekens die in een letterlijke tekenreeks bestaan, zoals hierna aangegeven:

var str1:String = "ActionScript <span class='heavy'>3.0</span>";
var str2:String = '<item id="155">banana</item>';

Vergeet niet dat ActionScript onderscheid maakt tussen rechte enkele aanhalingstekens ( ' ) en linkse of rechtse enkele aanhalingstekens ( ' of ' ). Hetzelfde geldt voor dubbele aanhalingstekens. Gebruik rechte aanhalingstekens om letterlijke tekenreeksen af te bakenen. Bij het plakken van tekst vanuit een andere bron in ActionScript, moet u erop letten dat u de juiste tekens gebruikt.

Zoals in de volgende tabel te zien is, kunt u het backslash-teken ( \ ) gebruiken als escape-teken om andere tekens in letterlijke tekenreeksen te definiëren:

Escape-tekencombinatie

Teken

\b

Backspace

\f

Paginadoorvoer

\n

Nieuwe regel

\r

Enter

\t

Tab

\u nnnn

Unicode-teken met de tekencode aangeduid door het hexadecimale getal nnnn ; \u263a is bijvoorbeeld het smiley-teken.

\\x nn

ASCII-teken met de tekencode aangeduid door het hexadecimale getal nn

Enkel aanhalingsteken

Dubbel aanhalingsteken

Enkel backslash-teken