Het bestand AIRAliases.js gebruiken

Adobe AIR 1.0 of hoger

De runtimeklassen zijn georganiseerd in een pakketstructuur, zoals hierna wordt geïllustreerd:

• window.runtime.flash.desktop.NativeApplication

• window.runtime.flash.desktop.ClipboardManager

• window.runtime.flash.filesystem.FileStream

• window.runtime.flash.data.SQLDatabase

In de SDK van AIR is ook het bestand AIRAliases.js opgenomen, dat "alias"-definities bevat waarmee u runtimeklassen kunt oproepen zonder omslachtig typewerk. Voorbeeld: u kunt de klassen die hierboven zijn vermeld, oproepen door gewoon het volgende te typen:

• air.NativeApplication

• air.Clipboard

• air.FileStream

• air.SQLDatabase

Deze lijst is slechts een kort fragment van de klassen in het bestand AIRAliases.js. De volledige lijst klassen en functies op pakketniveau vind u in de Adobe AIR API-naslaggids voor HTML-ontwikkelaars .

Naast de vaak gebruikte runtimeklassen bevat het bestand AIRAliases.js ook aliassen voor vaak gebruikte functies op pakketniveau: window.runtime.trace() , window.runtime.flash.net.navigateToURL() en window.runtime.flash.net.sendToURL() , met als alias air.trace() , air.navigateToURL() en air.sendToURL() .

Als u het bestand AIRAliases.js wilt gebruiken, neemt u de volgende script -verwijzing op in uw HTML-pagina:

<script src="AIRAliases.js"></script>

Pas indien nodig het pad aan in de src -verwijzing.

Belangrijk: Tenzij anders is aangegeven, gaat de JavaScript-voorbeeldcode in deze documentatie ervan uit dat u het bestand AIRAliases.js hebt opgenomen in uw HTML-pagina.