Informatie over URL's in AIR

Adobe AIR 1.0 of hoger

In HTML-inhoud die in AIR wordt uitgevoerd, kunt u een van de volgende URL-schema's gebruiken om src -kenmerken te definiëren voor de tags img , frame , iframe en script , in het kenmerk href van de tag link , of op een willekeurige plaats waar u een URL kunt opgeven.

URL-schema

Beschrijving

Voorbeeld

file

Het pad op basis van de hoofdmap van het bestandssysteem.

file:///c:/AIR Test/test.txt

app

Het pad op basis van de hoofdmap van de geïnstalleerde toepassing.

app:/images

app-storage

Het pad op basis van de opslagmap van de toepassing. Voor elke geïnstalleerde toepassing definieert AIR een unieke opslagmap. Dit is de plaats waar gegevens worden opgeslagen die eigen zijn aan die toepassing.

app-storage:/settings/prefs.xml

http

Een standaard HTTP-aanvraag.

http://www.adobe.com

https

Een standaard HTTPS-aanvraag.

https://secure.example.com

Zie URI-schema's voor meer informatie over het gebruik van URL-schema's in AIR.

API's van AIR, zoals de klassen File, Loader, URLStream en Sound, maken vaak gebruik van een URLRequest-object in plaats van een tekenreeks waarin de URL is opgenomen. Het URLRequest-object zelf wordt geïnitialiseerd met een tekenreeks, die dezelfde URL-schema's kan gebruiken. Voorbeeld: de volgende instructie creëert een URLRequest-object waarmee de startpagina van Adobe kan worden opgevraagd:

var urlReq = new air.URLRequest("http://www.adobe.com/");

Zie HTTP-communicatie voor meer informatie over URLRequest-objecten.