API-klassen van AIR oproepen vanuit JavaScript

Adobe AIR 1.0 of hoger

Naast de standaardelementen en de uitgebreide elementen van Webkit, heeft HTML- en JavaScript-code toegang tot de hostklassen die door de runtime worden geboden. Met deze klassen hebt u toegang tot de geavanceerde functies van AIR, zoals:

• Toegang tot het bestandssysteem

• Gebruik van lokale SQL-databases

• Besturing van toepassings- en venstermenu's

• Toegang tot netwerksockets

• Gebruik van door de gebruiker gedefinieerde klassen en objecten

• Geluidsmogelijkheden

Voorbeeld: de AIR API voor het bestandssysteem bevat de klasse File, die in het pakket flash.filesystem is opgenomen. U kunt als volgt een File-object in JavaScript maken:

var myFile = new window.runtime.flash.filesystem.File();

Het runtime -object is een speciaal JavaScript-object, dat beschikbaar is voor HTML-inhoud die in AIR in de toepassingssandbox wordt uitgevoerd. Hiermee hebt u vanuit JavaScript toegang tot runtimeklassen. De eigenschap flash van het runtime -object biedt toegang tot het pakket flash. De eigenschap flash.filesystem van het runtime -object biedt toegang tot het pakket flash.filesystem (dit pakket bevat de klasse File). Pakketten zijn een manier om klassen te organiseren die in ActionScript worden gebruikt.

Opmerking: De eigenschap runtime wordt niet automatisch toegevoegd aan de vensterobjecten van pagina's die in een frame of iframe zijn geladen. Zolang het onderliggende document zich echter in de toepassingssandbox bevindt, heeft het onderliggende element toegang tot de eigenschap runtime van het bovenliggende element.

Vanwege de pakketstructuur van de runtimeklassen zou een ontwikkelaar lange reeksen JavaScript-code moeten typen om toegang te krijgen tot elke klasse (bijvoorbeeld window.runtime.flash.desktop.NativeApplication ). Daarom omvat de SDK van AIR het bestand AIRAliases.js, waarmee u veel makkelijker toegang hebt tot runtimeklassen (door bijvoorbeeld gewoon air.NativeApplication te typen).

De API-klassen van AIR worden in deze handleiding besproken. Andere klassen van de API Flash Player, die interessant kunnen zijn voor HTML-ontwikkelaars, worden beschreven in de Adobe AIR API-naslaggids voor HTML-ontwikkelaars . ActionScript is de taal die wordt gebruikt in SWF-inhoud (Flash Player). De syntaxis van JavaScript en die van ActionScript zijn echter bijna identiek. (Ze zijn allebei gebaseerd op versies van de taal ECMAScript.) Alle ingebouwde klassen zijn zowel in JavaScript (in HTML-inhoud) als in ActionScript (in SWF-inhoud) beschikbaar.

Opmerking: JavaScript-code kan geen gebruik maken van de klassen Dictionary, XML en XMLList, die wel beschikbaar zijn in ActionScript.