Informatie over de HTML-omgeving

Adobe AIR 1.0 of hoger

Adobe® AIR® gebruikt WebKit (www.webkit.org ), worden ook gebruikt door de Safari webbrowser om HTML- en JavaScript-inhoud te parseren, renderen en de lay-out te maken. Het gebruik van de AIR API's in HTML-inhoud is optioneel. U kunt de inhoud van een HTMLLoader-object of HTML-venster geheel in HTML en JavaScript programmeren. De meeste bestaande HTML-pagina's en -toepassingen kunnen normaal gesproken met weinig wijzigingen worden uitgevoerd (mits ze gebruik maken van HTML-, CSS-, DOM- en JavaScript-functies die compatibel zijn met WebKit).

Let op: Nieuwe versies van runtime voor Adobe AIR kunnen bijgewerkte versies van WebKit bevatten. Een WebKit-update in een nieuwe versie van AIR kan onverwachte wijzigingen opleveren in een geïmplementeerde AIR-toepassing. Deze wijzigingen kunnen het gedrag of de vormgeving van HTML-inhoud in een toepassing beïnvloeden. Verbeteringen of correcties in WebKit-rendering kunnen de lay-out van onderdelen in een gebruikersinterface van een toepassing wijzigen. Daarom raden we u aan om een updatemechanisme in uw toepassing te voorzien. Als u uw toepassing moet wijzigen als gevolg van een wijziging in de WebKit-versie van AIR, kan het AIR-updatemechanisme de gebruiker vragen om een nieuwe versie van uw toepassing te installeren.

In de volgende tabel ziet u de versie van de Safari-webbrowser die de WebKit-versie gebruikt die equivalent is aan de versie die in AIR wordt gebruikt:

AIR-versie

Safari-versie

1.0

2.04

1.1

3.04

1.5

4.0 Bèta

2.0

4.03

2.5

4.03

2.6

4.03

2.7

4.03

3

5.0.3

U kunt altijd controleren welke versie van WebKit is geïnstalleerd door de standaardtekenreeks voor de gebruikersagent te bekijken die wordt geretourneerd door een HTMLLoader-object:

var htmlLoader:HTMLLoader = new HTMLLoader();
trace( htmlLoader.userAgent );

Houd er rekening mee dat de WebKit-versie die in AIR wordt gebruikt, niet gelijk is aan de opensourceversie. Sommige functies worden niet ondersteund door AIR en in de AIR-versie kunnen functie- en beveiligingsproblemen zijn opgelost, terwijl dit nog niet het geval is voor de overeenkomstige WebKit-versie. Zie WebKit-functies die niet worden ondersteund in AIR .

Aangezien AIR-toepassingen rechtstreeks op de desktopcomputer worden uitgevoerd, met volledige toegang tot het bestandssysteem, is het beveiligingsmodel voor HTML-inhoud strenger dan het beveiligingsmodel van een typische webbrowser. In AIR wordt alleen inhoud die wordt geladen uit de installatiemap van de toepassing geplaatst in de toepassingssandbox . De toepassingssandbox heeft het hoogste machtigingsniveau en biedt toegang tot de AIR API's. AIR plaatst andere inhoud in geïsoleerde sandboxen op basis van de locatie waar deze inhoud vandaan komt. Bestanden die zijn geladen uit het bestandssysteem, gaan naar een lokale sandbox. Bestanden die zijn geladen van het netwerk met behulp van het protocol http: of https:, gaan naar een sandbox op basis van het domein van de externe server. Inhoud in deze niet-toepassingssandboxen krijgt geen toegang tot AIR API's en wordt uitgevoerd op dezelfde manier als bij een normale webbrowser.

HTML-inhoud in AIR geeft geen SWF- of PDF-inhoud weer wanneer alfa-, schaal- of transparantie-instellingen worden toegepast. Zie Belangrijke opmerkingen voor het laden van SWF- of PDF-inhoud in een HTML-pagina en Venstertransparantie voor meer informatie.