AIR en WebKit

Adobe AIR 1.0 of hoger

Adobe AIR gebruikt de WebKit-engine voor open bronnen, die ook in de Safari-webbrowser worden gebruikt. AIR voegt verschillende extensies toe waarmee toegang tot de runtimeklassen en -objecten mogelijk is. Deze extensies hebben ook een functie bij de beveiliging. Webkit voegt zelf functies toe die niet in de W3C-standaarden voor HTML, CSS en JavaScript zitten.

Hier worden alleen AIR-uitbreidingen en de belangrijkste WebKit-extensies beschreven. Zie www.webkit.org en developer.apple.com voor meer documentatie over niet-standaard HTML, CSS en JavaScript. Zie de W3C-website voor informatie over standaarden. Mozilla biedt ook een handige algemene referentie over HTML-, CSS-, en DOM-onderwerpen (de WebKit- en Mozilla-engines zijn natuurlijk niet identiek).