Gebruikersagent voor het laden van HTML-inhoud instellen

Adobe AIR 1.0 of hoger

De klasse HTMLLoader heeft een eigenschap userAgent , waarmee u de gebruikersagent-tekenreeks kunt instellen die door de HTMLLoader wordt gebruikt. Stel de eigenschap userAgent van het HTMLLoader-object in voordat u de methode load() oproept. Als u deze eigenschap op de HTMLLoader-instantie instelt, wordt de eigenschap userAgent van de URLRequest die wordt verzonden naar de methode load() , niet gebruikt.

U kunt de standaardtekenreeks voor de gebruikersagent die door alle HTMLLoader-objecten in een toepassingsdomein wordt gebruikt, instellen via de eigenschap URLRequestDefaults.userAgent . De statische URLRequestDefaults -eigenschappen gelden als standaardinstellingen voor alle URLRequest -objecten, niet alleen voor URLRequests die worden gebruikt met de methode load() van HTMLLoader-objecten. Wanneer u de eigenschap userAgent van een HTMLLoader-object instelt, overschrijft u de standaardinstelling URLRequestDefaults.userAgent .

Als u geen gebruikersagent instelt voor de eigenschap userAgent van het HTMLLoader-object of voor URLRequestDefaults.userAgent , wordt de standaardwaarde van de AIR-gebruikersagent gebruikt. Deze standaardwaarde is afhankelijk van het runtime-besturingssysteem (bijvoorbeeld Mac OS of Windows), de runtime-taal en de runtime, zoals in de volgende twee voorbeelden wordt geïllustreerd:

• "Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X; en) AppleWebKit/420+ (KHTML, like Gecko) AdobeAIR/1.0"

• "Mozilla/5.0 (Windows; U; en) AppleWebKit/420+ (KHTML, like Gecko) AdobeAIR/1.0"