Tekencodering voor HTML-inhoud instellen

Adobe AIR 1.0 of hoger

Een HTML-pagina kan de te gebruiken tekencodering instellen door de tag meta op te nemen, zoals in het volgende voorbeeld:

meta http-equiv="content-type" content="text/html" charset="ISO-8859-1";

Overschrijf de pagina-instelling om te zorgen dat een specifieke tekencodering wordt gebruikt. Stel hiervoor de eigenschap textEncodingOverride van het HTMLLoader-object in:

var html:HTMLLoader = new HTMLLoader();
html.textEncodingOverride = "ISO-8859-1";

Geef de tekencodering voor HTMLLoader-inhoud op die moet worden gebruikt wanneer een HTML-pagina geen instelling opgeeft. Stel hiervoor de eigenschap textEncodingFallback van het HTMLLoader-object in:

var html:HTMLLoader = new HTMLLoader();
html.textEncodingFallback = "ISO-8859-1";

De eigenschap textEncodingOverride overschrijft de instelling in de HTML-pagina. En de eigenschap textEncodingOverride en de instelling in de HTML-pagina overschrijven de eigenschap textEncodingFallback .

Stel de eigenschap textEncodingOverride of de eigenschap textEncodingFallback in voordat de HTML-inhoud wordt geladen.