Eigenschappen van HTMLLoader-objecten weergeven

Adobe AIR 1.0 of hoger

Een HTMLLoader-object neemt de weergave-eigenschappen van de Adobe® Flash® Player-klasse Sprite. U kunt bijvoorbeeld vergroten, verkleinen, verplaatsen, verbergen en een andere achtergrondkleur selecteren. U kunt ook geavanceerde effecten toepassen, zoals filters, maskers, schaalinstelling en roteren. Houd bij het toepassen van effecten rekening met invloed op de leesbaarheid. SWF- en PDF-inhoud in een HTML-pagina kan niet worden weergegeven bij het toepassen van bepaalde effecten.

HTML-vensters bevatten een HTMLLoader-object dat de HTML-inhoud rendert. Aangezien dit object beperkt is tot het venstergebied, heeft het wijzigen van de afmetingen of positie, roteren of schalen niet altijd het gewenste resultaat.

Basisweergave-eigenschappen

Met de basisweergave-eigenschappen van de HTMLLoader kunt u het besturingselement binnen het hoofdweergaveobject positioneren, de afmetingen instellen en weergeven/verbergen. U wordt aangeraden deze eigenschappen niet te wijzigen voor het HTMLLoader-object van een HTML-venster.

Dit zijn de basiseigenschappen:

Eigenschap

Opmerkingen

x , y

Positioneert het object binnen zijn hoofdcontainer.

width , height

Wijzigt de afmetingen van het weergavegebied.

visible

Regelt de zichtbaarheid van het object en eventuele inhoud ervan.

Aan de buitenkant van een HTML-venster zijn de eigenschappen width en height van een HTMLLoader-object standaard ingesteld op 0. U moet de breedte en hoogte instellen om de geladen HTML-inhoud zichtbaar te maken. HTML-inhoud is gekoppeld aan de HTMLLoader-afmetingen. De opmaak is afhankelijk van de HTML- en CSS-eigenschappen van de inhoud. Wanneer u de HTMLLoader-afmetingen wijzigt, wordt de loop van de inhoud aangepast.

Bij het laden van inhoud in een nieuw HTMLLoader-object (waarbij width nog altijd op 0 staat), kan het verleidelijk zijn om de waarden width en height voor de weergave van de HTMLLoader in te stellen met behulp van de eigenschappen contentWidth en contentHeight . Deze techniek werkt bij pagina's met een redelijke minimumbreedte die worden opgemaakt volgens de HTML- en CSS-regels voor de tekstloop. Sommige pagina's hebben echter een lange, smalle loop omdat er geen redelijke breedte is opgegeven door de HTMLLoader.

Opmerking: Wanneer u de breedte en hoogte van een HTMLLoader-object wijzigt, veranderen de waarden scaleX en scaleY niet, wat wel het geval is bij de meeste andere typen van weergaveobjecten.

Transparantie van HTMLLoader-inhoud

De eigenschap paintsDefaultBackground van een HTMLLoader-object, die standaard op true is ingesteld, bepaalt of het HTMLLoader-object een ondoorzichtige achtergrond heeft. Als paintsDefaultBackground is ingesteld op false , is de achtergrond doorzichtig. De weergaveobjectcontainer of andere weergaveobjecten onder het HTMLLoader-object zijn zichtbaar achter de voorgrondelementen van de HTML-inhoud.

Als het hoofdelement of een ander element van het HTML-document een achtergrondkleur opgeeft (bijvoorbeeld via style="background-color:gray" ), is de achtergrond van het desbetreffende deel van de HTML-inhoud ondoorzichtig en wordt het gerenderd met de opgegeven achtergrondkleur. Als u de eigenschap opaqueBackground van het HTMLLoader-object instelt en paintsDefaultBackground op false staat, is de kleur van opaqueBackground zichtbaar.

Opmerking: U kunt een transparante afbeelding met PNG-indeling gebruiken om een achtergrond met alfa-overvloeiing te bieden voor een element in een HTML-document. Het instellen van de doorzichtigheidsstijl van een HTML-element wordt niet ondersteund.

HTMLLoader-inhoud schalen

Het wordt niet aangeraden een HTMLLoader-object met een factor van meer dan 1,0 te schalen. Tekst in HTMLLoader-inhoud wordt naar een specifieke resolutie gerenderd en vertoont pixels als het HTMLLoader-object te veel wordt geschaald. Als u wilt voorkomen dat het HTMLLoader-object en zijn inhoud worden geschaald bij het vergroten/verkleinen van een venster, stelt u de eigenschap scaleMode van Stage in op StageScaleMode.NO_SCALE .

Belangrijke opmerkingen voor het laden van SWF- of PDF-inhoud in een HTML-pagina

In de volgende gevallen verdwijnt SWF- en PDF-inhoud die in een HTMLLoader-object is geladen:

• als u het HTMLLoader-object schaalt met een andere factor dan 1.0;

• als u de alfa-eigenschap van het HTMLLoader-object instelt op een andere waarde dan 1,0;

• als u de HTMLLoader-inhoud roteert.

De inhoud verschijnt weer als u de conflicterende eigenschapinstelling en de actieve filters verwijdert.

De runtime kan bovendien geen PDF-inhoud in transparante vensters weergeven. De runtime geeft in een HTML-pagina ingesloten SWF-inhoud alleen weer als de parameter wmode van het object of de insluitmarkering is ingesteld op opaque of transparent . De standaardwaarde van wmode is window en daarom wordt SWF-inhoud alleen weergegeven in transparante vensters als u de parameter wmode expliciet instelt.

Opmerking: vóór AIR 1.5.2 kon in HTML ingesloten SWF niet worden weergegeven, ongeacht de voor wmode gebruikte waarde.

Zie SWF-inhoud insluiten in HTML en PDF-inhoud toevoegen in AIR voor meer informatie over het laden van deze mediatypen in een HTMLLoader.

Geavanceerde weergave-eigenschappen

De klasse HTMLLoader neemt verschillende methoden over die voor speciale effecten kunnen worden gebruikt. Normaliter hebben deze effecten weliswaar beperkingen wanneer ze worden gebruikt voor HTMLLoader-weergave, maar ze kunnen nuttig zijn voor overgangen of andere tijdelijke effecten. Als u bijvoorbeeld een dialoogvenster weergeeft om gebruikersinvoer op te halen, kunt u de weergave van het hoofdvenster vaag maken tot de gebruiker het dialoogvenster heeft gesloten. Evenzo kunt u de weergave uitfaden bij het sluiten van een venster.

Dit zijn de geavanceerde weergave-eigenschappen:

Eigenschap

Beperkingen

alpha

Kan de leesbaarheid van HTML-inhoud verminderen.

filters

In een HTML-venster worden buiteneffecten bijgesneden door de vensterrand.

graphics

Vormen die met grafische opdrachten worden getekend, verschijnen onder HTML-inhoud, inclusief de standaardachtergrond. Als de getekende vormen zichtbaar moeten zijn, moet de eigenschap paintsDefaultBackground op 'false' staan.

opaqueBackground

De kleur van de standaardachtergrond wordt niet gewijzigd. Als deze kleurlaag zichtbaar moet zijn, moet de eigenschap paintsDefaultBackground op 'false' staan.

rotation

De hoeken van het rechthoekige HTMLLoader-gebied kan door de vensterrand worden bijgesneden. SWF- en PDF-inhoud die in de HTML-inhoud wordt geladen, is niet zichtbaar.

scaleX , scaleY

De gerenderde weergave kan pixels vertonen bij een schaalfactor van meer dan 1. SWF- en PDF-inhoud die in de HTML-inhoud wordt geladen, is niet zichtbaar.

transform

Kan de leesbaarheid van HTML-inhoud verminderen. De HTML-weergave kan door de vensterrand worden bijgesneden. SWF- en PDF-inhoud die in de HTML-inhoud wordt geladen, is niet zichtbaar als roteren, schalen of scheeftrekken wordt toegepast tijdens de transformatie.

In het volgende voorbeeld ziet u hoe u de array filters instelt om de volledige HTML-weergave vaag te maken:

var html:HTMLLoader = new HTMLLoader();
var urlReq:URLRequest = new URLRequest("http://www.adobe.com/");
html.load(urlReq);
html.width = 800;
html.height = 600;

var blur:BlurFilter = new BlurFilter(8);
var filters:Array = [blur];
html.filters = filters;