FileStream-objecten initialiseren en bestanden openen en sluiten

Adobe AIR 1.0 of hoger

Wanneer u een FileStream-object opent, stelt u het beschikbaar om gegevens in een bestand te lezen en ernaar te schrijven. U opent een FileStream-object door een File-object door te geven aan de methode open() of openAsync() van het FileStream-object:

var myFile:File = File.documentsDirectory.resolvePath("AIR Test/test.txt");
var myFileStream:FileStream = new FileStream();
myFileStream.open(myFile, FileMode.READ);

De parameter fileMode (de tweede parameter van de methoden open() en openAsync() ) geeft de modus op waarin het bestand moet worden geopend: voor lezen, schrijven, toevoegen (append) of bijwerken (update). Zie de vorige sectie, FileStream-modi voor openen , voor meer informatie.

Als u de methode openAsync() gebruikt om het bestand te openen voor asynchrone bestandsbewerkingen, moet u gebeurtenislisteners instellen voor de afhandeling van de asynchrone gebeurtenissen:

var myFile:File = File.documentsDirectory.resolvePath("AIR Test/test.txt");
var myFileStream:FileStream = new FileStream();
myFileStream.addEventListener(Event.COMPLETE, completeHandler);
myFileStream.addEventListener(ProgressEvent.PROGRESS, progressHandler);
myFileStream.addEventListener(IOErrorEvent.IO_Error, errorHandler);
myFileStream.openAsync(myFile, FileMode.READ);

function completeHandler(event:Event):void {
    // ...
}

function progressHandler(event:ProgressEvent):void {
    // ...
}

function errorHandler(event:IOErrorEvent):void {
    // ...
}

Het bestand wordt geopend voor synchrone of asynchrone bewerkingen, afhankelijk van de methode die u gebruikt: open() of openAsync() . Zie Basisinformatie over AIR-bestanden voor meer informatie.

Als u de parameter fileMode instelt op FileMode.READ of FileMode.UPDATE in de openmethode van het FileStream-object, worden gegevens in de leesbuffer ingelezen zodra u het FileStream-object opent. Zie De leesbuffer en de eigenschap bytesAvailable van een FileStream-object voor meer informatie.

U kunt de methode close() van een FileStream-object oproepen om het bijbehorende bestand te sluiten, zodat dit beschikbaar wordt voor gebruik door andere toepassingen.