FileStream-modi voor openen

Adobe AIR 1.0 of hoger

De methoden open() en openAsync() van een FileStream-object bevatten elk de parameter fileMode , die bepaalde eigenschappen van een bestandsstroom definieert, inclusief de volgende:

• de mogelijkheid om van het bestand te lezen;

• de mogelijkheid om naar het bestand te schrijven;

• of gegevens bij het schrijven altijd worden toegevoegd voorbij het einde van het bestand (append);

• wat er moet gebeuren als het bestand niet bestaat (en als de bovenliggende mappen niet bestaan).

Hieronder worden de verschillende bestandsmodi beschreven (die u kunt opgeven als de parameter fileMode van de methoden open() en openAsync() ):

FileMode-type

Beschrijving

FileMode.READ

Geeft aan dat het bestand alleen open is voor lezen.

FileMode.WRITE

Geeft aan dat het bestand open is voor schrijven. Als het bestand niet bestaat, wordt het gemaakt wanneer het FileStream-object wordt geopend. Als het bestand wel bestaat, worden eventuele bestaande gegevens verwijderd.

FileMode.APPEND

Geeft aan dat het bestand open is voor het toevoegen van gegevens. Als het bestand niet bestaat, wordt het gemaakt. Als het bestand wel bestaat, worden bestaande gegevens niet overschreven. Het schrijven begint aan het einde van het bestand.

FileMode.UPDATE

Geeft aan dat het bestand open is voor lezen en schrijven. Als het bestand niet bestaat, wordt het gemaakt. Selecteer deze modus voor willekeurige lees-/schrijftoegang tot het bestand. U kunt gegevens lezen vanuit een willekeurige positie in het bestand. Wanneer u schrijft naar het bestand, worden bestaande bytes alleen overschreven door de geschreven bytes (alle overige bytes blijven ongewijzigd).