Apparaten registreren

De DRM-vouchers zijn gebonden aan het apparaat van de eindgebruiker. Daarom hebben Flash/AIR-toepassingen een unieke id voor de computer van de gebruiker nodig, anders kunnen ze niet naar het juiste geserialiseerde DRM-voucherobject verwijzen. Het volgende scenario beschrijft een registratieprocedure voor een apparaat.

Er wordt van uitgegaan dat u de volgende taken hebt uitgevoerd:
  • U hebt de SDK van de Adobe Access-server ingesteld.

• U hebt een HTTP-server ingesteld voor het verkrijgen van vooraf gegenereerde licenties.

• U hebt een Flash-toepassing gemaakt voor weergave van de beveiligde inhoud.

Bij de registratiefase van het apparaat komen de volgende handelingen kijken:
  1. De Flash-toepassing creëert een willekeurig gegenereerde id.

2. De Flash-toepassing roept de methode DRMManager.authenticate() aan. De toepassing dient de willekeurig gegenereerde id in het verificatieverzoek op te nemen. Neem de id bijvoorbeeld op in het veld voor de gebruikersnaam.

3. De in Stap 2 vermelde handeling leidt ertoe dat Adobe Access een verificatieverzoek naar de server van de klant stuurt. Het apparaatcertificaat is in dit verzoek opgenomen.

1. De server extraheert het apparaatcertificaat en de gegenereerde id uit het verzoek en slaat deze op.

2. Het subsysteem van de klant genereert vooraf licenties voor dit apparaatcertificaat, slaat deze op en verleent toegang tot deze licenties op basis van associatie met de gegenereerde id.

4. De server reageert met een ''succes''-bericht op het verzoek.

5. De Flash-toepassing slaat de gegenereerde id lokaal op in een LSO (Local Shared Object).

Na de apparaatregistratie gebruikt de Flash-toepassing de gegenereerde id op dezelfde wijze als de apparaat-id in het vorige schema zou zijn gebruikt:

1. De Flash-toepassing probeert de gegenereerde id te vinden in LSO.

2. Wanneer de gegenereerde id wordt gevonden, gebruikt de Flash-toepassing de gegenereerde id terwijl de vooraf gegenereerde licenties worden gedownload. De Flash-toepassing verzendt de licenties naar de Adobe Access-client, zodat deze kunnen worden gebruikt met de methode DRMManager.storeVoucher() .

3. Wanneer de gegenereerde id niet wordt gevonden, doorloopt de Flash-toepassing de procedure voor apparaatregistratie.