Actiepunten met ondertiteling gebruiken

Actiepunten maken interactie met een video mogelijk; u kunt bijvoorbeeld het afspelen van een FLV-bestand beïnvloeden of tekst weergeven op bepaalde momenten in de video. Als u geen XML-bestand met getimede tekst hebt dat u met een FLV-bestand kunt gebruiken, kunt u gebeurtenisactiepunten insluiten in een FLV-bestand en die vervolgens koppelen aan tekst. Deze sectie biedt informatie over de actiepuntstandaarden van de component FLVPlaybackCaptioning en een kort overzicht van hoe u die actiepunten voor ondertiteling aan tekst kunt koppelen. Raadpleeg hoofdstuk 16, 'Werken met video,' in Flash gebruiken voor meer informatie over hoe u gebeurtenisactiepunten met de wizard Video importeren of de Flash Video Encoder kunt insluiten.

Actiepuntstandaarden voor FLVPlaybackCaptioning

Binnen de metagegevens van het FLV-bestand wordt een actiepunt vertegenwoordigd als een object met de volgende eigenschappen: name , time , type en parameters . ActionScript-actiepunten voor FLVPlaybackCaptioning bevatten de volgende attributen:

name
De eigenschap name is een tekenreeks die de toegewezen naam van het actiepunt bevat. De eigenschap name moet beginnen met het voorvoegsel fl.video.caption.2.0. , dat moet worden gevolgd door een tekenreeks. De tekenreeks is een serie positieve gehele getallen die telkens worden verhoogd om elke naam uniek te houden. Het voorvoegsel bevat het versienummer dat ook overeenkomt met het versienummer van de FLVPlayback. Voor Adobe Flash CS4 en hoger moet u het versienummer instellen op 2.0 .

time
De eigenschap time is de tijd waarop de ondertitel wordt weergegeven.

type
De eigenschap type is een tekenreeks waarvan de waarde 'event' is.

parameters
De eigenschap parameters is een array die de volgende naam-waardeparen ondersteunt:
text :String
De tekst met HTML-opmaak voor de ondertiteling. Deze tekst wordt rechtstreeks aan de eigenschap TextField.htmlText doorgegeven. De component FLVPlaybackCaptioning ondersteunt een optionele eigenschap text: n , die het gebruik van meerdere geluidssporen voor taal ondersteunt. Zie Meerdere geluidssporen voor taal met ingesloten actiepunten ondersteunen voor meer informatie.

endTime:Number
De tijd waarop de ondertitel moet verdwijnen. Als u deze eigenschap niet opgeeft, neemt de component FLVPlaybackCaptioning aan dat het geen getal is (NaN) en wordt de ondertiteling weergegeven totdat het FLV-bestand is voltooid (de instantie FLVPlayback verzendt de gebeurtenis VideoEvent.COMPLETE ) . Geef de eigenschap endTime:Number op in seconden.

backgroundColor:uint
Deze parameter stelt de TextField.backgroundColor in. Deze eigenschap is optioneel.

backgroundColorAlpha:Boolean
Als de backgroundColor een alpha van 0% heeft, stelt de parameter TextField.background = !backgroundColor in. Deze eigenschap is optioneel.

wrapOption:Boolean
Deze parameter stelt de TextField.wordWrap in. Deze eigenschap is optioneel.

Ondertiteling voor ingesloten gebeurtenisactiepunten

Als u geen XML-bestand met getimede tekst hebt dat ondertitels voor uw FLV-bestand bevat, kunt u ondertiteling maken door een XML-bestand met ondertitels te koppelen aan ingesloten gebeurtenisactiepunten. In het XML-voorbeeld wordt aangenomen dat u de volgende stappen hebt uitgevoerd om ingesloten gebeurtenisactiepunten in uw video te maken.

• Voeg de gebeurtenisactiepunten toe (volgens de FLVPlaybackCaptioning-standaarden) en codeer de video.

• Sleep in Flash een component FLVPlayback en een component FLVPlaybackCaptioning naar het werkgebied.

• Stel de eigenschappen source van de componenten FLVPlayback en FLVPlaybackCaptioning in (de locaties van het FLV-bestand en het XML-bestand).

• Publiceer.

In het volgende voorbeeld wordt XML in het coderingsprogramma geïmporteerd:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="no" ?>
    <FLVCoreCuePoints>

<CuePoint>
            <Time>9136</Time>
            <Type>event</Type>
            <Name>fl.video.caption.2.0.index1</Name>
            <Parameters>
                <Parameter>
                    <Name>text</Name>
                    <Value><![CDATA[Captioning text for the first cue point]]></Value>
                </Parameter>
            </Parameters>
        </CuePoint>

<CuePoint>
            <Time>19327</Time>
            <Type>event</Type>
            <Name>fl.video.caption.2.0.index2</Name>
            <Parameters>
                <Parameter>
                    <Name>text</Name>
                    <Value><![CDATA[Captioning text for the second cue point]]></Value>
                </Parameter>
            </Parameters>
        </CuePoint>

<CuePoint>
            <Time>24247</Time>
            <Type>event</Type>
            <Name>fl.video.caption.2.0.index3</Name>
            <Parameters>
                <Parameter>
                    <Name>text</Name>
                    <Value><![CDATA[Captioning text for the third cue point]]></Value>
                </Parameter>
            </Parameters>
        </CuePoint>

<CuePoint>
            <Time>36546</Time>
            <Type>event</Type>
            <Name>fl.video.caption.2.0.index4</Name>
            <Parameters>
                <Parameter>
                    <Name>text</Name>
                    <Value><![CDATA[Captioning text for the fourth cue point]]></Value>
                </Parameter>
            </Parameters>
        </CuePoint>

</FLVCoreCuePoints>

De component FLVPlaybackCaptioning ondersteunt ook meerdere geluidssporen voor taal met ingesloten actiepunten. Zie Meerdere geluidssporen voor taal met ingesloten actiepunten ondersteunen voor meer informatie.

Meerdere geluidssporen voor taal met ingesloten actiepunten ondersteunen

De FLVPlaybackCaptioning-eigenschap track ondersteunt meerdere geluidssporen voor taal met ingesloten actiepunten, zolang het XML-bestand met getimede tekst voldoet aan de actiepuntstandaarden van FLVPlaybackCaptioning. (Zie Actiepuntstandaarden voor FLVPlaybackCaptioning voor meer informatie.) De component FLVPlaybackCaptioning ondersteunt echter niet meerdere geluidssporen voor taal in afzonderlijke XML-bestanden. Als u de eigenschap track wilt gebruiken stelt u de eigenschap in op een waarde die niet gelijk is aan 0. Wanneer u bijvoorbeeld de eigenschap track instelt op 1 ( track == 1) , zoekt de component FLVPlaybackCaptioning de actiepuntparameters. Wanneer geen overeenkomst wordt gevonden, wordt de eigenschap text in de actiepuntparameters gebruikt. Zie de eigenschap track in de Naslaggids voor ActionScript® 3.0 voor Adobe® Flash® Professional CS5 voor meer informatie.