Eenvoudig voorbeelden: De ApplicationUpdaterUI-versie gebruiken

De ApplicationUpdaterUI-versie van het updateframework biedt een basisinterface die u gemakkelijk kunt gebruiken in uw toepassing. Hier volgt een eenvoudig voorbeeld.

Maak eerst een AIR-toepassing die het updateframework aanroept:

1. Als het een AIR-toepassing is op basis van HTML, laadt u het bestand applicationupdaterui.js:

<script src="ApplicationUpdater_UI.swf" type="application/x-shockwave-flash"/>
  2. Instantieer in de AIR-toepassingsprogrammalogica een object ApplicationUpdaterUI.

Gebruik in ActionScript de volgende code:

var appUpdater:ApplicationUpdaterUI = new ApplicationUpdaterUI();

Gebruik in JavaScript de volgende code:

var appUpdater = new runtime.air.update.ApplicationUpdaterUI();

U kunt desgewenst deze code toevoegen aan een initialisatiefunctie die wordt uitgevoerd wanneer de toepassing is geladen.

3. Maak een tekstbestand met de naam updateConfig.xml en voeg daar het volgende aan toe:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
    <configuration xmlns="http://ns.adobe.com/air/framework/update/configuration/1.0">
         <url>http://example.com/updates/update.xml</url>
        <delay>1</delay>
    </configuration>

Bewerk het URL -element van het bestand updateConfig.xml zodat dit overeenkomt met de uiteindelijke locatie van het update-descriptorbestand op uw webserver (zie de volgende procedure).

delay is het aantal dagen dat de toepassing wacht voordat wordt gecontroleerd of er een update beschikbaar is.

4. Voeg het bestand updateConfig.xml toe aan de projectmap van uw AIR-toepassing.

5. Zorg dat het updater-object verwijst naar het bestand updateConfig.xml en roep de methode initialize() van het object aan.

Gebruik in ActionScript de volgende code:
    appUpdater.configurationFile = new File("app:/updateConfig.xml");
    appUpdater.initialize();
    Gebruik in JavaScript de volgende code:
    appUpdater.configurationFile = new air.File("app:/updateConfig.xml");
    appUpdater.initialize();
  6. Maak een tweede versie van de AIR-toepassing, die verschilt van de eerste versie van deze toepassing. (De versie wordt gespecificeerd in het descriptorbestand van de toepassing, in het element version .)

Voeg vervolgens de geüpdate versie van de AIR-toepassing toe aan uw webserver:

1. Plaats de geüpdate versie van het AIR-bestand op uw webserver.

2. Maak een tekstbestand genaamd updateDescriptor.2.5.xml en voeg er de volgende inhoud aan toe:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
         <update xmlns="http://ns.adobe.com/air/framework/update/description/2.5">
           <versionNumber>1.1</versionNumber>
           <url>http://example.com/updates/sample_1.1.air</url>
           <description>This is the latest version of the Sample application.</description>
        </update>

Bewerk versionNumber , URL en description van het bestand updatedescriptor.xml zo dat deze overeenkomen met uw AIR-bestand. Deze updatedescriptorindeling wordt gebruikt door toepassingen die het updateframework gebruiken van de SDK van AIR 2.5 (en hogere versies).

3. Maak een tekstbestand genaamd updateDescriptor.1.0.xml en voeg er de volgende inhoud aan toe:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
         <update xmlns="http://ns.adobe.com/air/framework/update/description/1.0">
           <version>1.1</version>
           <url>http://example.com/updates/sample_1.1.air</url>
           <description>This is the latest version of the Sample application.</description>
        </update>

Bewerk de version , URL en description van het bestand updateDescriptor.xml zodat deze overeenkomen met uw geüpdate AIR-bestand. Deze updatedescriptorindeling wordt gebruikt door toepassingen die het updateframework gebruiken van de SDK van AIR 2 (en eerdere versies).

Opmerking: het maken van dit tweede updatedescriptorbestand is alleen nodig wanneer u updates voor toepassingen ondersteunt die gemaakt zijn vóór AIR 2.5.
  4. Voeg het bestand updateDescriptor.2.5.xml toe en werk het bestand updateDescriptor.1.0.xml bij met dezelfde webservermap die het AIR-updatebestand bevat.

Dit is een eenvoudig voorbeeld, maar de updatefunctionaliteit die hier beschreven wordt is voldoende voor veel toepassingen. In de rest van dit document wordt beschreven hoe u het updateframework zo kunt gebruiken dat het optimaal voldoet aan uw vereisten.

Een ander voorbeeld van het gebruik van het updateframework vindt u in de volgende voorbeeldtoepassing in het Adobe AIR Developer Center: