Bijwerken naar AIR 2.5

Omdat de regels voor het toewijzen van versienummers aan toepassingen is gewijzigd in AIR 2.5, kan het AIR 2-updateframework de versiegegevens in een AIR 2.5-toepassingsdescriptor niet parsen. Deze incompatibiliteit betekent dat u uw toepassing zo moet bijwerken dat deze het nieuwe updateframework gebruikt VOORDAT u uw toepassing zo bijwerkt dat deze de SDK van AIR 2.5 gebruikt. Het bijwerken van uw toepassing naar AIR 2.5 of hoger van elke eerdere AIR-versie dan 2.5 vereist dus TWEE updates. De eerste update moet de naamruimte AIR 2 gebruiken en de AIR 2.5-updateframeworkbibliotheek bevatten (u kunt het toepassingspakket nog steeds maken met de SDK van AIR 2.5). Bij de tweede update kunt u de naamruimte AIR 2.5 gebruiken en de nieuwe functies van uw toepassing opnemen.

U kunt ook de tussenupdate niets laten uitvoeren behalve het direct bijwerken van uw AIR 2.5-toepassing met de AIR-Updater-klasse.

In het volgende voorbeeld wordt beschreven hoe u een toepassing kunt bijwerken van versie 1.0 naar 2.0. Versie 1.0 gebruikte oude naamruimte 2.0. Versie 2.0 gebruikt de naamruimte 2.5 en bevat nieuwe functies die zijn geïmplementeerd met AIR 2.5-API's.

1. Maak een tussenversie van de toepassing, versie 1.0.1, op basis van versie 1.0 van de toepassing.

1. Gebruik het AIR 2.5-toepassingsupdaterframework bij het maken van de toepassing.

Opmerking: gebruik applicationupdater.swc of applicationupdater_ui.swc voor AIR-toepassingen die zijn gebaseerd op Flash-technologie en applicationupdater.swf of applicationupdater_ui.swf voor AIR-toepassingen op basis van HTML.
    2. Maak een updatedescriptorbestand voor versie 1.0.1 door de oude naamruimte en de versie hieronder te gebruiken:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
          <update xmlns="http://ns.adobe.com/air/framework/update/description/2.0">
              <version>1.0.1</version>
              <url>http://example.com/updates/sample_1.0.1.air</url>
              <description>This is the intermediate version.</description>
          </update>
  2. Maak de versie 2.0 van de toepassing die AIR 2.5-API's en naamruimte 2.5 gebruikt.

3. Maak een updatedescriptor om de toepassing bij te werken van versie 1.0.1 naar 2.0.

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
    <update xmlns="http://ns.adobe.com/air/framework/update/description/2.5">
        <version>2.0</version>
        <url>http://example.com/updates/sample_2.0.air</url>
        <description>This is the intermediate version.</description>
    </update>