ADT-opdracht launchApp

Met de opdracht -launchApp wordt een geïnstalleerde toepassing op een apparaat of emulator uitgevoerd. Voor de opdracht wordt de volgende syntaxis gebruikt:

adt -launchApp -platform platformName -platformsdk path_to_sdk -device deviceID -appid applicationID

-platform De naam van het platform van het apparaat. Geef ios of android op.

-platformsdk Het pad naar de platform-SDK voor het doelapparaat:
  • Android: de AIR 2.6+ SDK bevat de hulpprogramma's van de Android-SDK die nodig zijn om de relevante ADT-opdrachten te implementeren. U moet deze waarde alleen instellen als u een andere versie van de Android-SDK wilt gebruiken. Bovendien hoeft het pad naar de platform-SDK niet in de opdrachtregel te worden opgegeven als de omgevingsvariabele AIR_ANDROID_SDK_HOME al is ingesteld. (Als beide mogelijkheden zijn ingesteld, wordt de in het pad opgegeven opdrachtregel gebruikt.)

• iOS: de AIR-SDK wordt geleverd met een captive iOS-SDK. Met de optie -platformsdk kunt u toepassingen inpakken met een extern SDK, zodat u niet beperkt bent tot het gebruik van de captive iOS-SDK. Als u bijvoorbeeld een uitbreiding hebt gemaakt met de nieuwste iOS-SDK, kunt u die SDK opgeven bij het inpakken van uw toepassing. Bovendien geldt dat wanneer u ADT gebruikt met de iOS-simulator, u altijd de optie -platformsdk moet opnemen om het pad naar de iOS-simulator-SDK aan te duiden.

-device Geef ios_simulator of het serienummer van het apparaat op. Het apparaat hoeft alleen te worden opgegeven wanneer meer dan één Android-apparaat of emulator met uw computer is verbonden en actief is. Als het opgegeven apparaat niet is aangesloten, retourneert ADT afsluitcode 14: Apparaatfout. Als meer dan één apparaat of emulator is aangesloten en een apparaat niet is opgegeven, retourneert ADT afsluitcode 2: Gebruiksfout.

Bij Android kunt u het Android-hulpprogramma ADB gebruiken om de serienummers weer te geven van aangesloten apparaten en actieve emulators:

adb devices

-appid De AIR-toepassings-id van de geïnstalleerde toepassing. Als geen toepassing voor de opgegeven id op het apparaat is geïnstalleerd, retourneert ADT afsluitcode 14: Apparaatfout.