Maak uw eerste AIR-toepassing voor Android in Flash Professional

Om AIR-toepassingen voor Android te kunnen ontwikkelen moet u de uitbreiding Flash Professional CS5 voor Android downloaden van Adobe Labs .

U moet ook de Android SDK downloaden van de Android-website en installeren, zoals beschreven in: Android Developers: Installing the SDK .

Een project maken

1. Open Flash Professional CS5

2. Maak een nieuw AIR-project voor Android.

Het hoofdscherm van Flash Professional bevat een koppeling voor het maken van een AIR-toepassing voor Android. U kunt ook Bestand > Nieuw selecteren en vervolgens de sjabloon AIR voor Android selecteren.

3. Sla het document op als HelloWorld.fla

Schrijf de code

Aangezien deze zelfstudie niet echt over het schrijven van code gaat, gebruikt u het tekstgereedschap om te "Hello, World!" in het werkgebied te schrijven.

Stel de toepassingseigenschappen in

1. Selecteer Bestand > AIR Android-instellingen.

2. Selecteer op het tabblad Algemeen de volgende instellingen:

• Uitvoerbestand: HelloWorld.apk

• Toepassingsnaam: HelloWorld

• Toepassings-id: HelloWorld

• Versienummer: 0.0.1

• Hoogte-breedteverhouding: Staand

3. Selecteer op het tabblad Implementatie de volgende instellingen:

• Certificaat: Wijs naar een geldig certificaat voor ondertekenen van code voor AIR. U kunt op de knop Maken drukken op een nieuw certificaat te maken. (Android-toepassingen die worden geïmplementeerd via de Android Marketplace, moeten certificaten hebben die geldig zijn tot minstens 2033.) Voer het certificaatwachtwoord in het veld Wachtwoord in.

• Implementatietype Android: Debug

• Na Publiceren: Selecteer beide opties

• Voer het pad naar het ADB-hulpprogramma in in de submap voor hulpprogramma's van de Android SDK.

4. Sluit het instellingenvenster van Android door op OK te drukken.

De toepassing heeft in dit stadium van ontwikkeling geen pictogrammen of machtigingen nodig. De meeste AIR-toepassingen voor Android vereisen machtigingen om beschermde functies te kunnen gebruiken. U moet alleen de machtigingen instellen die uw toepassing echt nodig heeft, aangezien gebruikers uw toepassing kunnen weigeren als deze om te veel machtigingen vraagt.

5. Sla het bestand op.

Verpak in installeer de toepassing op het Android-apparaat

1. Zorg ervoor dat USB-foutopsporing is ingeschakeld op uw apparaat. U kunt USB-foutopsporing inschakelen in de toepassing Instellingen onder Toepassing > Ontwikkeling.

2. Sluit het apparaat op uw computer aan met een USB-kabel.

3. Installeer de AIR-runtime, als u dat nog niet hebt gedaan, door naar de Android Market te gaan en Adobe AIR te downloaden. (U kunt ook AIR lokaal installeren met behulp van de ADT-opdracht installRuntime . Android-pakketten voor gebruik op Android-apparaten en emulators zijn opgenomen in de AIR SDK.)

4. Selecteer Bestand > Publiceren.

Flash Professional maakt het APK-bestand, installeert de toepassing op het aangesloten Android-apparaat en start deze.