iOS-paket

På iOS konverteras SWF-filens bytekod och andra källfiler till ett systemspecifikt iOS-program.

1. Skapa SWF-filen med Flash Builder, Flash Professional eller en kommandoradskompilerare.

2. Öppna kommandoskalet eller terminalen och gå till projektmappen för iPhone-programmet.

3. Använd sedan ADT-verktyget för att skapa IPA-filen med följande syntax:

adt     -package
                                        -target [ipa-test | ipa-debug | ipa-app-store | ipa-ad-hoc |
                                        ipa-debug-interpreter | ipa-debug-interpreter-simulator
                                        ipa-test-interpreter | ipa-test-interpreter-simulator]
                                        -provisioning-profile PROFILE_PATH
                                        SIGNING_OPTIONS
                                        TARGET_IPA_FILE
                                        APP_DESCRIPTOR
                                        SOURCE_FILES
                                        -extdir extension-directory
                                        -platformsdk path-to-iossdk or path-to-ios-simulator-sdk

Ändra referensen adt så att hela sökvägen till ADT-programmet finns med. ADT installeras i underkatalogen bin för AIR SDK.

Välj det -target -alternativ som bäst stämmer överens med den typ av iPhone-program som du vill skapa:

• -target ipa-test – Välj det här alternativet om du snabbt vill kompilera en version av programmet för att testa det på din utvecklar-iPhone. Du kan även använda ipa-test-interpreter för snabbare kompilering eller ipa-test-interpreter-simulator för att köra iOS-simulatorn.

• -target ipa-debug – Välj det här alternativet om du vill kompilera en felsökningsversion av programmet för att testa det på din utvecklar-iPhone. Med det här alternativet kan du använda en felsökningssession för att ta emot trace() -utdata från iPhone-programmet.

Du kan inkludera ett av följande -connect -alternativ ( CONNECT_OPTIONS ) för att ange IP-adressen till den utvecklingsdator som felsökaren körs på:

• -connect – Programmet försöker via wifi ansluta till en felsökningssession på den utvecklingsdator som används för att kompilera programmet.

• -connect IP_ADDRESS – Programmet försöker via wifi ansluta till en felsökningssession på datorn med den angivna IP-adressen. Till exempel:

-target ipa-debug -connect 192.0.32.10
      • -connect HOST_NAME – Programmet försöker via wifi ansluta till en felsökningssession på datorn med det angivna värdnamnet. Till exempel:

-target ipa-debug -connect bobroberts-mac.example.com

Alternativet -connect är valfritt. Om det inte anges försöker det skapade felsökningsprogrammet inte att ansluta till någon felsökningssession. Du kan ange ‑listen i stället för ‑connect för att aktivera USB-felsökning. Se Fjärrfelsökning med FDB via USB .

Om ett anslutningsförsök till en felsökningssession misslyckas visas en dialogruta i programmet, där användaren uppmanas ange IP-adressen till felsökningsvärden. Ett anslutningsförsök kan misslyckas om enheten inte är ansluten till wifi. Det kan också inträffa om enheten är ansluten, men inte finnas innanför felsökningsvärdens brandvägg.

Du kan även använda ipa-debug-interpreter för snabbare kompilering eller ipa-debug-interpreter-simulator för att köra iOS-simulatorn.

Du hittar mer information i Felsöka AIR-mobilprogram .

• -target ipa-ad-hoc – Välj det här alternativet om du vill skapa ett program för ad hoc-distribution. Se Apples utvecklingscenter för iPhone

• -target ipa-app-store – Välj det här alternativet om du vill skapa en slutgiltig version av IPA-filen för distribution till Apple App Store.

Ersätt PROFILE_PATH med sökvägen till filen för provisioneringsprofilen för ditt program. Mer information om provisioneringsprofiler finns i iOS-konfiguration .

Använd alternativet -platformsdk för att peka på SKD:n för iOS-simulatorn när du skapar ett program för iOS-simulatorn.

Ersätt SIGNING_OPTIONS med en referens till ditt iPhone-utvecklarcertifikat och lösenord. Använd följande syntax:

-storetype pkcs12 -keystore P12_FILE_PATH -storepass PASSWORD

Ersätt P12_FILE_PATH med sökvägen till P12-certifikatfilen. Ersätt PASSWORD med certifikatlösenordet. (Se exemplet nedan.) Du hittar mer information om P12-certifikatfilen i Konvertera ett utvecklarcertifikat till en P12-fil .

Obs! Du kan använda ett självsignerat certifikat när du paketerar för iOS-simulatorn.

Ersätt APP_DESCRIPTOR med en referens till programbeskrivningsfilen.

Ersätt SOURCE_FILES med en referens till SWF-huvudfilen för ditt projekt följt av alla eventuella andra resurser som du vill ha med. Inkludera sökvägarna till alla ikonfiler som du definierade i dialogrutan för programinställningarna i Flash Professional eller i en egen programbeskrivningsfil. Lägg dessutom till den inledande skärmbildsgrafiken med filen Default.png.

Använd alternativet -extdir extension-directory för att ange katalogen som innehåller ANE-filerna (systemspecifika tillägg) som används i programmet. Inkludera inte detta alternativ om inga ANE-tillägg används i programmet.

Viktigt! Skapa inte en underkatalog i programkatalogen med namnet Resources . En mapp med detta namn skapas automatiskt i miljön för att uppfylla villkoren för IPA-paketstrukturen. Om du skapar en egen Resources-mapp kommer det att leda till en allvarlig konflikt.

Skapa ett iOS-paket för felsökning

Om du vill skapa ett iOS-paket som ska installeras på testenheter använder du ADT-kommandot package och anger måltypen som ios-debug . Innan du kör det här kommandot måste du ha fått ett kodsigneringscertifikat för utvecklare och en provisioneringsprofil av Apple.

adt     -package
                                -target ipa-debug
                                -storetype pkcs12 -keystore ../AppleDevelopment.p12
                                -provisioning-profile AppleDevelopment.mobileprofile
                                -connect 192.168.0.12 | -listen
                                myApp.ipa
                                myApp-app.xml
                                myApp.swf icons Default.png
Obs! Du kan även använda ipa-debug-interpreter för snabbare kompilering eller ipa-debug-interpreter-simulator för att köra iOS-simulatorn

Skriv hela kommandot på en rad. Radbrytningarna i ovanstående exempel är bara för att det ska vara lättare att läsa. Exemplet förutsätter även att sökvägen till ADT-verktyget finns i kommandoradens sökvägsdefinition. (Läs Systemvariabeln path om du behöver mer hjälp.)

Du måste köra kommandot från den katalog som innehåller programfilerna. Programfilerna i exemplet är myApp-app.xml (programbeskrivningsfilen), myApp.swf, en ikonkatalog och filen Default.png.

Du måste signera programmet med rätt distributionscertifikat från Apple. Du kan inte använda några andra kodsigneringscertifikat.

Använd alternativet -connect för wifi-felsökning. Programmet försöker initiera en felsökningssession med Flash Debugger (FDB), som körs på den angivna IP-adressen eller det angivna värdnamnet. Använd alternativet -listen för USB-felsökning. Du börjar med att starta programmet och sedan FDB, vilket initierar en felsökningssession för det program som körs. Läs Ansluta till Flash Debugger om du vill veta mer.

Skapa ett iOS-paket för Apple App Store-distribution

Om du vill skapa ett iOS-paket som ska skickas till Apple App Store använder du ADT-kommandot package och anger måltypen som ios-app-store . Innan du kör det här kommandot måste du ha fått ett kodsigneringscertifikat för distribution och en provisioneringsprofil av Apple.

adt     -package
                                -target ipa-app-store
                                -storetype pkcs12 -keystore ../AppleDistribution.p12
                                -provisioning-profile AppleDistribution.mobileprofile
                                myApp.ipa
                                myApp-app.xml
                                myApp.swf icons Default.png

Skriv hela kommandot på en rad. Radbrytningarna i ovanstående exempel är bara för att det ska vara lättare att läsa. Exemplet förutsätter även att sökvägen till ADT-verktyget finns i kommandoradens sökvägsdefinition. (Läs Systemvariabeln path om du behöver mer hjälp.)

Du måste köra kommandot från den katalog som innehåller programfilerna. Programfilerna i exemplet är myApp-app.xml (programbeskrivningsfilen), myApp.swf, en ikonkatalog och filen Default.png.

Du måste signera programmet med rätt distributionscertifikat från Apple. Du kan inte använda några andra kodsigneringscertifikat.

Viktigt! Apple kräver att du använder Apple-programmet Application Loader för att överföra program till deras App Store. Apple publicerar bara Application Loader för Mac OS X. Även om du kan utveckla AIR-program för iPhone med en Windows-dator måste du alltså ha tillgång till en Mac med OS X (version 10.5.3 eller senare) för att kunna skicka programmet till Apple App Store. Du kan hämta Application Loader från Apple iOS Developer Center.

Skapa ett iOS-paket för ad hoc-distribution

Om du vill skapa ett iOS-paket för ad hoc-distribution använder du ADT-kommandot package och anger måltypen som ios-ad-hoc . Innan du kör det här kommandot måste du ha fått korrekt kodsigneringscertifikat för ad hoc-distribution och en provisioneringsprofil av Apple.

adt     -package
                                -target ipa-ad-hoc
                                -storetype pkcs12 -keystore ../AppleDistribution.p12
                                -provisioning-profile AppleDistribution.mobileprofile
                                myApp.ipa
                                myApp-app.xml
                                myApp.swf icons Default.png

Skriv hela kommandot på en rad. Radbrytningarna i ovanstående exempel är bara för att det ska vara lättare att läsa. Exemplet förutsätter även att sökvägen till ADT-verktyget finns i kommandoradens sökvägsdefinition. (Läs Systemvariabeln path om du behöver mer hjälp.)

Du måste köra kommandot från den katalog som innehåller programfilerna. Programfilerna i exemplet är myApp-app.xml (programbeskrivningsfilen), myApp.swf, en ikonkatalog och filen Default.png.

Du måste signera programmet med rätt distributionscertifikat från Apple. Du kan inte använda några andra kodsigneringscertifikat.

Skapa ett iOS-paket för ett program som använder ANE-tillägg

Om du vill skapa ett iOS-paket för ett program som använder ANE-tillägg ska du använda ADT-paketkommandot med alternativet -extdir . Använd det ADT-kommando som är lämpligt för målet ( ipa-app-store , ipa-debug , ipa-ad-hoc , ipa-test ). Till exempel:

adt     -package
                                -target ipa-ad-hoc
                                -storetype pkcs12 -keystore ../AppleDistribution.p12
                                -provisioning-profile AppleDistribution.mobileprofile
                                myApp.ipa
                                myApp-app.xml
                                -extdir extensionsDir
                                myApp.swf icons Default.png

Skriv hela kommandot på en rad. Radbrytningarna i ovanstående exempel är bara för att det ska vara lättare att läsa.

Med avseende på ANE-tillägg antas i exemplet att katalogen med namnet extensionsDir är den katalog där kommandot ska köras. Katalogen extensionsDir innehåller de ANE-filer som används i programmet.