Paketera AIR-mobilprogram

Använd ADT-kommandot -package för att skapa programpaketet för ett AIR-program som är avsett för en mobilenhet. Parametern -target anger den mobilplattform för vilken paketet skapas.

Android-paket

AIR-program på Android använder Android-paketformatet (APK) i stället för AIR-paketformatet.

Paket som skapas med ADT och måltypen APK har ett format som kan skickas till Android Market. Android Market har vissa krav som inskickade program måste uppfylla för att accepteras. Du bör läsa igenom de senaste kraven innan du skapar det slutliga paketet. Läs mer i För Android-utvecklare: Publicera via Market (på engelska).

Till skillnad från iOS-program kan du använda ett vanligt AIR-kodsigneringscertifikat för att signera Android-program, men om du ska skicka det till Android Market måste certifikatet följa Market-reglerna, som kräver att certifikatet är giltigt till minst år 2033. Du kan skapa ett sådant certifikat med ADT-kommandot -certificate.

Om du vill skicka ett program till en alternativ plats, som inte tillåter att programmet hämtar en AIR-fil från Google Market, kan du ange en alternativ hämtningsadress med ADT-parametern -airDownloadURL . När en användare som inte har den version av AIR-miljön som krävs startar ditt program dirigeras de om till den angivna webbadressen. Avsnittet ADT-kommandot package innehåller mer information.

ADT förpackar som standard Android-program med en delad körmiljö. För att köra programmet ska användaren installera den separata körmiljön AIR på sin enhet.

Obs! Om du vill tvinga ADT att skapa en APK som använder den låsta körmiljön ska du använda target apk-captive-runtime .

iOS-paket

AIR-program på iOS använder iOS-paketformatet (IPK) i stället för AIR-paketformatet.

Paket som skapas med ADT och måltypen ipa-app-store , samt korrekt kodsigneringscertifikat och provisioneringsprofil, har ett format som kan skickas till Apple App Store. Använd måltypen ipa-ad-hoc för att paketera ett program för ad hoc-distribution.

Du måste använda korrekt utvecklarcertifikat från Apple för att signera programmet. De certifikat som används för att skapa testversioner och de som används för det slutliga paketet som ska skickas in skiljer sig åt.

Mer information om hur ett iOS-program ska paketeras med Ant finns i Piotr Walczyszyn: Packaging AIR application for iOS devices with ADT command and ANT script