Werken met SQL-instructies

Adobe AIR 1.0 of hoger

Een individuele SQL-instructie (een query of opdracht) wordt in de runtime vertegenwoordigd door een SQLStatement -object. Ga als volgt te werk om een SQL-instructie te creëren en uit te voeren:

Creëer een SQLStatement-instantie.

Het SQLStatement-object vertegenwoordigt de SQL-instructie in uw toepassing.

var selectData:SQLStatement = new SQLStatement();

Geef de database op waarop u de query wilt toepassen.

Hiervoor stelt u de eigenschap sqlConnection van het SQLStatement-object in op de SQLConnection -instantie die met de gewenste database is verbonden.

// A SQLConnection named "conn" has been created previously
selectData.sqlConnection = conn;

Geef de daadwerkelijke SQL-instructie op.

Creëer de instructietekst als een tekenreeks (String) en wijs deze toe aan de eigenschap text van de SQLStatement-instantie.

selectData.text = "SELECT col1, col2 FROM my_table WHERE col1 = :param1";

Definieer functies om het resultaat van de uitvoeringsbewerking (alleen asynchrone uitvoeringsmodus) te verwerken.

Gebruik de methode addEventListener() om functies als listeners voor de gebeurtenissen result en error van de SQLStatement-instantie te registreren.

// using listener methods and addEventListener()

selectData.addEventListener(SQLEvent.RESULT, resultHandler);
selectData.addEventListener(SQLErrorEvent.ERROR, errorHandler);

function resultHandler(event:SQLEvent):void
{
    // do something after the statement execution succeeds
}

function errorHandler(event:SQLErrorEvent):void
{
    // do something after the statement execution fails
}

U kunt ook listenermethoden opgeven met behulp van een Responder -object. In dat geval creëert u de Responder-instantie en koppelt u de listenermethoden aan die instantie.

// using a Responder (flash.net.Responder)

var selectResponder = new Responder(onResult, onError);

function onResult(result:SQLResult):void
{
    // do something after the statement execution succeeds
}

function onError(error:SQLError):void
{
    // do something after the statement execution fails
}

Als de instructietekst parameterdefinities bevat, wijst u waarden toe aan de desbetreffende parameters.

U wijst parameterwaarden toe via de associatieve-array-eigenschap parameters van de SQLStatement-instantie.

selectData.parameters[":param1"] = 25;

Voer de SQL-instructie uit.

Roep de methode execute() van de SQLStatement-instantie op.

// using synchronous execution mode
// or listener methods in asynchronous execution mode
selectData.execute();

Als u een Responder in plaats van gebeurtenislisteners gebruikt in asynchrone uitvoeringsmodus, moet u ook de Responder-instantie opgeven voor de methode execute() .

// using a Responder in asynchronous execution mode
selectData.execute(-1, selectResponder);

Zie de volgende onderwerpen voor specifieke voorbeelden die deze procedurestappen illustreren:

Gegevens ophalen uit een database

Gegevens invoegen

Gegevens wijzigen of verwijderen