Omritningsområden

Använd alltid alternativet för omritningsområden när du skapar ditt projekt.

För att förbättra återgivningen är det viktigt att du använder alternativet för omritningsområden när du skapar ditt projekt. Med det alternativet kan du se de områden som Flash Player återger och bearbetar. Du kan aktivera det här alternativet genom att markera Visa omritningsområden på snabbmenyn i felsökningsversionen av Flash Player.

Obs! Alternativet Visa omritningsområden är inte tillgängligt i Adobe AIR eller i den officiella versionen av Flash Player. (I Adobe AIR är snabbmenyn bara tillgänglig i datorprogram, men den har inga inbyggda objekt eller standardobjekt som Visa omritningsområden.)

Bilden nedan visar hur det aktiverade alternativet fungerar med ett enkelt, animerat MovieClip på tidslinjen:

Visa grafik i full storlek
Alternativet för omritningsområden är aktiverat

Du kan även aktivera alternativet programmatiskt med metoden flash.profiler.showRedrawRegions() :

// Enable Show Redraw Regions
// Blue color is used to show redrawn regions
flash.profiler.showRedrawRegions ( true, 0x0000FF );

I Adobe AIR-program är detta det enda sättet att aktivera alternativet för omritningsområden.

Använd omritningsområden för att identifiera optimeringsmöjligheter. Tänk på att trots att vissa visningsobjekt inte syns kan de ändå förbruka processorcykler, eftersom de fortfarande återges. Bilden nedan illustrerar tankegången. En svart vektorform täcker den animerade figuren som springer. Bilden visar att visningsobjektet inte har tagits bort från visningslistan och fortfarande återges. Det är slöseri med processorcykler:

Om du vill förbättra prestandan anger du egenskapen visible för den dolda springande figuren som false eller tar bort den helt från visningslistan. Du bör också stoppa dess tidslinje. Dessa steg ser till att visningsobjektet fryses och använder minimalt med processorkraft.

Kom ihåg att använda alternativet för omritningsområden under hela utvecklingsperioden. Om du använder det här alternativet slipper du obehagliga överraskningar, som onödiga omritningsområden och missade optimeringstillfällen, i slutet av projektet.