SOAP-webbtjänstbegäran

Flash Player 9 och senare, Adobe AIR 1.0 och senare

SOAP bygger på det allmänna XML-RPC-webbtjänstkonceptet och ger rikare, dock mer komplexa möjligheter för överföring av typdata. SOAP-webbtjänster innehåller vanligtvis en WSDL-fil (Web Service Description Language) som anger webbtjänstens anrop, datatyper och tjänst-URL. ActionScript 3 har inte något direkt stöd för SOAP, men du kan skapa ett SOAP XML-meddelande på egen hand, skicka den till servern och sedan tolka resultaten. Men förutom för de allra enklaste SOAP-webbtjänsterna kan du förmodligen spara en hel del utvecklingstid genom att använda ett befintligt SOAP-bibliotek.

Flex-ramverket innehåller bibliotek för åtkomst av SOAP-webbtjänster. I Flash Builder inkluderas biblioteket, rpc.swc, automatiskt i Flex-projekt eftersom det är en del av Flex-ramverket. I Flash Professional kan du lägga till Flex framework.swc och rpc.swc i bibliotekssökvägen för ett projekt och sedan få åtkomst till Flex-klasserna med ActionScript.