Öppna en URL i ett annat program

Flash Player 9 och senare, Adobe AIR 1.0 och senare

Du kan öppna en URL i en webbläsare eller ett annat program med hjälp av funktionen navigateToURL() . För innehåll som körs i AIR öppnar funktionen navigateToURL() sidan i systemets standardwebbläsare.

För det URLRequest-objekt du skickar som request -parameter för den här funktionen används endast url -egenskapen.

Den första parametern i funktionen navigateToURL() (parametern navigate ) är ett URLRequest-objekt (se Använda klassen URLRequest ). Den andra parametern är en valfri window -parameter, i vilken du kan ange fönsternamnet. Följande kod öppnar till exempel webbsidan www.adobe.com:

var url:String = "http://www.adobe.com";
var urlReq:URLRequest = new URLRequest(url);
navigateToURL(urlReq);
Obs! När funktionen navigateToURL() används behandlas ett URLRequest-objekt som använder POST-metoden (ett objekt med en method -egenskap som har värdet URLRequestMethod.POST ) på samma sätt som GET-metoden.

När du använder funktionen navigateToURL() tillåts URI-scheman baserat på säkerhetssandlådan för koden som anropar funktionen navigateToURL() .

Vissa API:er tillåter att du startar innehåll i en webbläsare. Av säkerhetsskäl är vissa URI-scheman inte tillåtna när du använder dessa API:er i AIR. Listan över förbjudna scheman beror på säkerhetssandlådan för den kod som använder API:n. (Mer information om säkerhetssandlådor finns i AIR-säkerhet .)

Programsandlåda (endast AIR)

Valfritt URI-schema kan användas i URL som startas av innehåll som körs i AIR-programmets sandlåda. Ett program måste vara registrerat för att URI-schemat ska kunna hanteras, eftersom inget annars händer med denna begäran. Följande scheman har stöd på många datorer och enheter:

• http:

• https:

• file:

• mailto: – AIR dirigerar dessa begäranden till systemets registrerade e-postprogram.

• sms: – AIR dirigerar sms: -begäranden till standardprogrammet för textmeddelanden. URL-formatet måste följa de systemregler som gäller för programmet. På Android måste URI-scheman till exempel skrivas med gemener.

navigateToURL( new URLRequest( "sms:+15555550101") );
  • tel: – AIR dirigerar tel: -begäranden till standardprogrammet för telefoni. URL-formatet måste följa de systemregler som gäller för programmet. På Android måste URI-scheman till exempel skrivas med gemener.

navigateToURL( new URLRequest( "tel:5555555555") );
  • market: – AIR dirigerar market: -begäranden till Market-programmet som vanligtvis stöds på Android-enheter.

navigateToURL( new URLRequest( "market://search?q=Adobe Flash") );
    navigateToURL( new URLRequest( "market://search?q=pname:com.adobe.flashplayer") );

Där det tillåts i operativsystemet kan program definiera och registrera egna URI-scheman. Du kan skapa ett URI-schema för att starta programmet från AIR.

Fjärrsandlådor

Följande scheman är tillåtna. Använd dessa scheman på samma sätt som i en webbläsare.

• http:

• https:

• mailto: – AIR dirigerar dessa begäranden till systemets registrerade e-postprogram.

Alla andra URI-scheman tillåts inte.

Sandlådan lokal-med-fil

Följande scheman är tillåtna. Använd dessa scheman på samma sätt som i en webbläsare.

• file:

• mailto: – AIR dirigerar dessa begäranden till systemets registrerade e-postprogram.

Alla andra URI-scheman tillåts inte.

Sandlådan lokal-med-nätverk

Följande scheman är tillåtna. Använd dessa scheman på samma sätt som i en webbläsare.

• http:

• https:

• mailto: – AIR dirigerar dessa begäranden till systemets registrerade e-postprogram.

Alla andra URI-scheman tillåts inte.

Lokal-tillförlitlig sandlåda

Följande scheman är tillåtna. Använd dessa scheman på samma sätt som i en webbläsare.

• file:

• http:

• https:

• mailto: – AIR dirigerar dessa begäranden till systemets registrerade e-postprogram.

Alla andra URI-scheman tillåts inte.