Begränsa textinmatningar

Flash Player 9 och senare, Adobe AIR 1.0 och senare

Eftersom inmatningsfält ofta används för formulär och dialogrutor i program, kanske du vill begränsa de typer av tecken som användaren kan skriva i ett textfält eller dölja texten för t.ex. ett lösenord. Klassen flash.text.TextField har egenskaperna displayAsPassword och restrict som du kan använda när du vill styra användarens inmatningar.

Egenskapen displayAsPassword döljer texten (en serie asterisker visas) allt eftersom användaren skriver texten. Kommandona Klipp ut och Kopiera samt motsvarande kortkommandon fungerar inte när displayAsPassword är inställt på true . Du tilldelar egenskapen displayAsPassword på samma sätt som andra egenskaper, t.ex. bakgrund och färg, så som exemplet nedan visar:

myTextBox.type = TextFieldType.INPUT;
myTextBox.background = true;
myTextBox.displayAsPassword = true;
addChild(myTextBox);

Egenskapen restrict är lite mer komplicerad eftersom du måste ange vilka tecken som användaren får skriva i ett inmatningsfält. Du kan tillåta specifika bokstäver och siffror eller intervall av bokstäver, siffror och tecken. Koden nedan gör att användaren bara kan skriva versaler (inte siffror eller specialtecken) i textfältet:

myTextBox.restrict = "A-Z";

I ActionScript 3.0 används bindestreck för att definiera intervall och cirkumflex för att definiera uteslutna tecken. Mer information om hur du definierar vad som är begränsat i ett textfält finns i avsnittet om egenskapen flash.text.TextField.restrict i Referenshandbok för ActionScript 3.0 i Adobe Flash-plattformen.

Obs! Om du använder egenskapen flash.text.TextField.restrict kommer bokstäver som inte är tillåtna automatiskt att konverteras till tillåtna. Om du använder egenskapen fl.text.TLFTextField.restrict (dvs. om du använder ett TLF-textfält) kommer de otillåtna tecknen att ignoreras.