Hur du arbetar med strängar

Flash Player 9 och senare, Adobe AIR 1.0 och senare

I programmeringstermer är en sträng ett textvärde, en sekvens med bokstäver, siffror eller andra tecken intill varandra som utgör ett enda värde. Med den här kodraden skapas en variabel med datatypen String och sedan tilldelas ett stränglitteralvärde till den variabeln:

var albumName:String = "Three for the money";

Som visas i exemplet kan du ange ett strängvärde genom att omge det med citat- eller apostroftecken. Här följer fler exempel på strängar:

"Hello"
"555-7649"
"http://www.adobe.com/"

Varje gång du ändrar text i ActionScript så arbetar du med ett strängvärde. Klassen String är datatypen du använder i arbetet med textvärden. String-instanser används ofta för egenskaper, metodparametrar o.s.v. i flera andra ActionScript-klasser.

Viktiga termer och begrepp

Följande referenslista innehåller viktiga termer relaterade till strängar som du kan stöta på:

ASCII
Ett system över tecken och symboler för text i datorprogram. I ASCII-systemet används det engelska alfabetet med 26 bokstäver, plus en begränsad uppsättning andra tecken.

Tecken
Den minsta enheten textdata (en enskild bokstav eller symbol).

Sammanfogning
Sätta ihop flera strängvärden genom att lägga till dem efter varandra och på så vis skapa ett nytt strängvärde.

Tom sträng
En sträng som inte varken innehåller text, blanktecken eller andra tecken; skrivs som "" . Ett tomt strängvärde skiljer sig från en String-variabel med ett null-värde. En null-strängvariabel är en variabel som inte har tilldelats instansen String, medan en tom sträng har en instans med ett värde som inte innehåller några tecken.

String
Ett textvärde (teckensekvens).

Stränglitteral
Ett strängvärde som används enbart i programkod. Det skrivs som ett textvärde omgivet av citattecken eller apostroftecken.

Delsträng
En sträng som är en del av en annan sträng.

Unicode
Ett standardsystem över tecken och symboler för text i datorprogram. I Unicode-systemet kan alla tecken från alla skrivsystem användas.