Skapa strängar

Flash Player 9 och senare, Adobe AIR 1.0 och senare

Klassen String används för att representera strängdata (text) i ActionScript 3.0. I ActionScript används både ASCII- och Unicode-tecken. Det enklaste sättet att skapa en sträng är att använda en stränglitteral. När du ska deklarera en stränglitteral använder du apostroftecken ( ' ) eller rakt citattecken ( " ). Följande två strängar är likvärdiga:

var str1:String = "hello";
var str2:String = 'hello';

Du kan även deklarera en sträng med hjälp av operatorn new :

var str1:String = new String("hello");
var str2:String = new String(str1);
var str3:String = new String();       // str3 == ""

Följande två strängar ger samma resultat:

var str1:String = "hello";
var str2:String = new String("hello");

Om du ska använda apostroftecken ( ' ) inom en stränglitteral som definierats med apostroftecken ( ' ) som avgränsare så använder du omvänt snedstreck ( \ ) som escape-tecken. Samma sak gäller om du ska använda citattecken ( " ) inom en stränglitteral som definierats med citattecken ( " ) som avgränsare så använder du omvänt snedstreck ( \ ) som escape-tecken. Följande två strängar ger samma resultat:

var str1:String = "That's \"A-OK\"";
var str2:String = 'That\'s "A-OK"';

Du kan välja att använda apostroftecken eller citattecken baserat på eventuella apostrof- eller citattecken som redan finns i en stränglitteral:

var str1:String = "ActionScript <span class='heavy'>3.0</span>";
var str2:String = '<item id="155">banana</item>';

Tänk på att ActionScript skiljer mellan ett enstaka apostroftecken ( ' ) och ett vänster- eller högerapostroftecken ( ' eller ' ). Samma sak gäller för citattecken. Använd raka citattecken för att markera stränglitteraler. När du klistrar in text från en annan källa i ActionScript måste du se till att använda rätt tecken.

Du kan använda ett omvänt snedstreck ( \ ) som escape-tecken för att definiera andra tecken i stränglitteraler, enligt följande:

Escape-sekvens

Tecken

\b

Backsteg

\f

Arkmatning

\n

Radmatning

\r

Radbrytning

\t

Tabb

\u nnnn

Unicode-tecknet där teckenkoden har angetts hexadecimalt nnnn ; t.ex. \u263a motsvarar smiley-tecknet.

\\x nn

ASCII-tecknet med teckenkoden uttryckt hexadecimalt nn

Apostroftecken

Citattecken

Omvänt snedstreck