Lägga till visningsobjekt till visningslistan

Flash Player 9 och senare, Adobe AIR 1.0 och senare

När du instansierar ett visningsobjekt kommer det inte att visas på skärmen (på scenen) förrän du lägger till visningsobjektsinstansen till en behållare för visningsobjekt som finns med i visningslistan. I följande kodexempel skulle inte TextField-objektet myText vara synligt ifall den sista raden i koden utelämnas. I den sista kodraden måste nyckelordet this hänvisa till en behållare för visningsobjekt som redan har lagts till i visningslistan.

import flash.display.*;
import flash.text.TextField;
var myText:TextField = new TextField();
myText.text = "Buenos dias.";
this.addChild(myText);

När du lägger till något visuellt element till scenen blir detta ett underordnat element till scenobjektet. Den första SWF-filen som läses in i ett program (till exempel den som du bäddar in i en HTML-sida) läggs automatiskt till som underordnad till scenen. Det kan vara ett objekt av valfri typ som omfattar klassen Sprite.

Alla visningsobjekt du skapar utan ActionScript – till exempel genom att lägga till en MXML-tagg i en Flex MXML-fil eller genom att placera ett objekt på scenen i Flash Professional – läggs till i visningslistan. Trots att du inte lägger till dessa visningsobjekt via ActionScript så har du åtkomst till dem därifrån. I följande kod visas hur du justerar bredden på objektet button1 som las till i utvecklingsverktyget (inte via ActionScript):

button1.width = 200;