Välja underklassen DisplayObject

Flash Player 9 och senare, Adobe AIR 1.0 och senare

Det finns flera alternativ att välja mellan, men ett av de viktigaste beslut du måste ta när du ska arbeta med visningsobjekt är vilket visningsobjekt som ska användas i vilket syfte. Här är några riktlinjer som kan underlätta ditt beslut. Samma rekommendationer gäller oavsett om du behöver en instans av en klass eller du väljer en basklass för en klass du tänker skapa:

• Om du inte behöver ett objekt som kan vara en behållare för andra visningsobjekt (d.v.s. du behöver endast ett objekt som fungerar som fristående bildskärmselement) så väljer du en av dessa DisplayObject- eller InteractiveObject-underklasser, beroende på vad den ska användas till:

• Bitmap för att visa en bitmappsbild.

• TextField för att lägga till text.

• Video för att visa video.

• Shape för en arbetsyta för att rita innehåll på skärmen. Om du vill skapa en instans för att rita former på skärmen, och det inte blir en behållare för andra visningsobjekt, kommer du att få avsevärt bättre prestanda med Shape i stället för Sprite eller MovieClip.

• MorphShape, StaticText eller SimpleButton för objekt som har skapats med Flash-utvecklingsverktyget. (Du kan inte skapa instanser av dessa klasser genom programmering, men du kan skapa variabler med dessa datatyper för att referera till objekt skapade med hjälp av Flash-utvecklingsverktyget.)

• Om du behöver en variabel som refererar till huvudscenen använder du klassen Stage som datatyp.

• Om du behöver en behållare för inläsning av en extern SWF-fil eller bildfil så använder du en Loader-instans. Det inlästa innehållet läggs till i visningslistan som underordnat objekt för Loader-instansen. Dess datatyp beror på vad det inlästa innehållet är, enligt följande:

• En inläst bild blir en Bitmap-instans.

• En inläst SWF-fil skriven i ActionScript 3.0 blir en Sprite- eller MovieClip-instans (eller en instans av en underklass till någon av dessa klasser, enligt innehålls-creator).

• En inläst SWF-fil skriven i ActionScript 1.0 eller ActionScript 2.0 blir en AVM1Movie-instans.

• Om du behöver ett objekt som ska användas som en behållare för andra visningsobjekt (oavsett om du även kommer att rita till visningsobjektet med ActionScript) väljer du en av underklasserna DisplayObjectContainer:

• Sprite om objektet ska skapas med enbart ActionScript eller som basklass för ett anpassat visningsobjekt som ska skapas och ändras endast med ActionScript.

• MovieClip om du ska skapa en variabel som refererar till en filmklippssymbol som skapats i utvecklingsverktyget.

• Om du ska skapa en klass som ska associeras med en filmklippssymbol i Flash-biblioteket väljer du en av dessa DisplayObjectContainer-underklasser som klassens basklass:

• MovieClip om associerad filmklippssymbol har innehåll på fler än en bildruta

• Sprite om associerad filmklippssymbol har innehåll på endast den första bildrutan