Avancerad information för videofiler

Flash Player 9 och senare, Adobe AIR 1.0 och senare

Följande ämnen handlar om speciella frågor för arbete med FLV-filer.

Konfigurera FLV-filer för värdskap på en server

När du arbetar med FLV-filer måste du kanske konfigurera servern så att den kan arbeta med FLV-filformatet. MIME (Multipurpose Internet Mail Extensions) är en standardiserad dataspecifikation som du använder för att skicka andra typer än ASCII-filer över Internet-anslutningar. Webbläsare och e-postklienter har konfigurerats för att tolka olika MIME-typer så att de kan skicka och ta emot video, ljud, grafik och formaterad text. Om du vill läsa in FLV-filer från en webbserver måste du kanske registrera filnamnstillägget och MIME-typen hos webbservern, vilket beskrivs i webbserverdokumentationen. MIME-typen för FLV-filer är video/x-flv . Den fullständiga informationen för FLV-filtypen är:

• Mime-typ: video/x-flv

• Filnamnstillägg: .flv

• Obligatoriska parametrar: none

• Valfria parametrar: none

• Att tänka på vid kodning: FLV-filer är binära filer och vissa program kräver att program/oktett-stream-typer anges

• Säkerhetsfrågor: none

• Publicerad specifikation: www.adobe.com/go/video_file_format_se

Microsoft har ändrat det sätt på vilket direktuppspelningsmedier hanteras i webbservern IIS 6.0 (Microsoft Internet Information Services) jämfört med tidigare versioner. Tidigare versioner av IIS kräver inga ändringar för att direktuppspela Flash Video. I IIS 6.0, standardwebbservern som levereras med Windows 2003, kräver servern en MIME-typ för att identifiera att FLV-filer är direktuppspelningsmedia.

När SWF-filer som direktuppspelar externa FLV-filer placeras på en Microsoft Windows Server® 2003 och visas i en webbläsare, spelas filerna upp på rätt sätt, men FLV-videon direktuppspelas inte. Detta påverkar alla FLV-filer som har placerats på Windows 2003-servern, inklusive de filer du har skapat med tidigare versioner av utvecklingsverktyget i Flash, och Macromedia Flash Video Kit for Dreamweaver MX 2004 från Adobe. Dessa filer fungerar på rätt sätt om du testar dem på andra operativsystem.

Mer information om hur du konfigurerar Microsoft Windows 2003 och Microsoft IIS Server 6.0 för att direktuppspela FLV-video finns på www.adobe.com/go/tn_19439_se .

Använda lokala FLV-filer på Macintosh

Om du försöker spela upp en lokal FLV-fil från en enhet som inte finns i systemet på en Apple® Macintosh®-dator genom att använda en sökväg med ett relativt snedstreck (/), spelas videon inte upp. Enheter som inte finns i systemet inkluderar, men begränsas inte till, CD-skivor, partitionerade hårddiskar, flyttningsbara lagringsmedier och anslutna lagringsenheter.

Obs! Orsaken till detta är en begränsning i operativsystemet, inte en begränsning i Flash Player eller AIR.

Om en FLV-fil ska kunna spelas upp från en enhet som inte finns i systemet på Macintosh, måste du ange en absolut sökväg med ett kolon (:) i stället för ett snedstreck (/). I följande lista visas skillnaden mellan dessa två sätt:

• Snedstrecksbaserad syntax : myDrive/myFolder/myFLV.flv

• Kolonbaserad syntax : (Mac OS®) myDrive:myFolder:myFLV.flv