Hämta information om filsystemet

Adobe AIR 1.0 och senare

Klassen File omfattar följande statiska egenskaper som tillhandahåller användbar information om filsystemet:

Egenskap

Beskrivning

File.lineEnding

Den teckensekvens för radslut som används av värdoperativsystemet. I Mac OS och Linux är detta radmatningstecknet. I Windows är detta vagnreturtecknet följt av radmatningstecknet.

File.separator

Värdoperativsystemets sökvägsavgränsare. I Mac OS och Linux är detta ett snedstreck (/). I Windows är det ett omvänt snedstreck (\).

File.systemCharset

Den standardkodning som används för filer av värdoperativsystemet. Detta hänför sig till den teckenuppsättning som används i operativsystemet, som motsvarar språket.

Klassen Capabilities omfattar också användbar systeminformation, som kan vara praktisk när du arbetar med filer:

Egenskap

Beskrivning

Capabilities.hasIME

Anger om spelaren körs i ett system som har ( true ) eller inte har ( false ) en IME (Input Method Editor) installerad.

Capabilities.language

Anger språkkoden för systemet som spelaren körs i.

Capabilities.os

Anger det nuvarande operativsystemet.

Obs! Var försiktig när du använder Capabilities.os för att fastställa systemegenskaper. Om det finns en mer specifik egenskap för att fastställa en systemegenskap bör du använda den. Annars riskerar du att koden inte fungerar korrekt på alla plattformar. Titta på följande kod:
var separator:String;
if (Capablities.os.indexOf("Mac") > -1)
{
    separator = "/";
}
else
{
    separator = "\\";
}

Den här koden skapar problem i Linux. Det är bättre att bara använda egenskapen File.separator .