Kodsignering

Adobe AIR 1.0 och senare

Alla AIR-installationsfiler måste vara kodsignerade. Kodsignering är en kryptografisk process för att bekräfta att det angivna programvaruursprunget är riktigt. AIR-program kan signeras med ett certifikat som utfärdats av en extern certifikatutfärdare (CA) eller med ett självsignerat certifikat som du själv skapar. Ett kommersiellt certifikat från en välkänd certifikatutfärdare rekommenderas. På så sätt kan dina användare lita på att det är ditt program de installerar, och inte en förfalskning. Du kan dock skapa ett självsignerat certifikat genom att använda adt från SDK eller genom att använda antingen Flash, Flash Builder eller ett annat program som använder adt för att generera certifikat. Självsignerade certifikat ger ingen försäkran om att programmet som installeras är äkta och bör inte användas för att testa ett program för allmän lansering.