Visa inbygga popup-menyer (AIR)

Adobe AIR 1.0 och senare

Du kan visa ett NativeMenu-objekt på valfri tid och plats ovanför ett fönster genom att anropa menyns display() -metod. Den här metoden kräver en referens till scenen. Därför kan bara innehåll i programsandlådan visa en meny som en popup-meny.

Följande metod visar den meny som definieras av ett NativeMenu-objekt med namnet popupMenu och som är svar på en musklickning:

private function onMouseClick(event:MouseEvent):void {
    popupMenu.display(event.target.stage, event.stageX, event.stageY);
}
Obs! Menyn måste inte visas som direkt svar på en händelse. Alla metoder kan anropa funktionen display() .